Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga Kusten är obesegrat på bortaplan

Det var två mål på två anfall. Två mål inom loppet av matchens första fyra minuter.
Mötet mellan Junsele och Höga Kusten Fotboll fick minst sagt en flygande start. Men sedan var det roliga över och matchen slutade 1–1.

Annons

– Någon måste gilla oss där uppe. Vi stod för årets sämsta insats men fick ändå med oss en poäng, log Kevin Spires i Junsele.

Topplaget Junsele gjorde 1–0 tidigt. Ett fint anfall avslutades med en passning ut på kanten till Little Lewis som i sin tur skar in och placerade bollen mot det bortre krysset. Bara minuten senare höll sig Emil Forsgren framme på ett långt inkast och dundrade in 1–1 för sitt Höga Kusten.

– Det var en kul inledning på matchen men sedan vill jag helst dra ett streck över resten, sa Kevin Spires.

Junsele levde verkligen inte upp till sin tabellplacering. Visst fanns det intentioner och lysande teknik, inte minst hos kantspelarna Little Lewis och Otis Kuwin. Men Junsele höll inte ihop som lag och Höga Kusten försvarade sitt mål utan större besvär. Hemmalagets fruktade anfallsduo Eugeniu Samson och Sergiu Baran raderades ut nästan helt.

– Jag tycker vi är rätt bra organiserade hela matchen och som helhet gör vi en godkänd insats, summerade spelande tränaren Johan Westin.

Gästerna var värda sin poäng. Men de hade inte heller förmågan att skaka fram de avgörande lägena. Förrän domaren bjöd gästerna på en indirekt frispark inne i Junseles straffområde.

– Han dömde för felaktigt tillbakaspel men det var det inte, sa Johan Westin som fick se skotet fastna i hemmamuren. Vi tränar aldrig på sådana lägen och det fick bli lite improviserat. Tyvärr fick vi inte igenom skottet.

Höga Kusten är i och med poängen obesegrat på bortaplan i år, men och andra sidan har det blivit alldeles för många kryss, fem stycken för att vara exakt och bara en vinst.

– Vi kan så mycket bättre, det här var årets sämsta insats, sa Kevin Spires endast riktigt nöjd med Markus Sjödahl.

I Höga Kusten plussar vi extra för Alexie Josan som hade en fot i nästan alla bra anfall för gästerna. Även mittbacken Nico Castravet och mittfältaren Robin Hörnqvist var duktiga.

Division 3 mellersta Norrland

Junsele-Höga Kusten Fotboll 1–1 (1–1)

1–0 (3) Little Eddis Lewis, 1–1 (4) Emil Forsgren.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Publik: 140.

Annons