Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyspelare räddades av domaren

Domaren Wolmer Edqvist räddade livet på Örebros Niklas Lihagen efter att spelaren drabbats av hjärtstillestånd i det ishockeyallsvenska mötet med Bofors.

Jag förstod direkt att det var allvarligt, säger Edqvist till Expressen på nätet.

Åtta minuter in i den första perioden drabbades Örebrospelaren Niklas Lihagen av hjärtstillestånd och segnade ner på isen. Domaren Wolmer Edqvist förstod allvaret i situationen, gav omedelbart första hjälpen och fick igång 26-åringens hjärta igen.

Jag visste att vi hade runt fyra minuter på oss att få liv i honom, säger han till Aftonbladet på nätet.

Efter någon minut visade Lihagen livstecken och kunde bland annat röra på benen. Strax därefter kom två ambulanser in på isen i Nobelhallen och körde spelaren till sjukhuset i Örebro.

Sent på kvällen skickade Niklas Lihagen en hälsningen via Aftonbladet.

Det känns bara bra nu.

Örebros ordförande Davoc Dundic berättar för tidningen om händelsen:

Han fick en smäll i ryggen och tappade medvetandet kort därefter. Sedan drabbades han av hjärtstillestånd. Domaren fick igång det med första hjälpen och under tiden tillkallade jag läkare från publiken som fick komma ner, säger Dundic.

Enligt den senaste rapporten från sjukhuset är Niklas Lihagens tillstånd allvarligt men inte livshotande, och att han blir kvar på sjukhuset över natten för observation.

Matchen kommer att spelas om vid ett senare tillfälle.