Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeypuls podcast #53: Valentina Lizana Wallner

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Tre SM-guld, OS-spel och VM-turneringar.

Valentina Lizana Wallner hann uppleva allt innan hon hade fyllt 25 år. Sedan slutade hon. När hon stod på toppen.

Fyra år senare gästar profilen, som numera syns frekvent i tv-rutan, Hockeypuls podcast för att prata om det självklara beslutet att lägga av trots att hon var en av Sveriges bästa målvakter, höjdpunkten 2014, det märkliga OS-minnet ("luktade som en delad hockeypuck" och hur de sista två åren präglades av en stark prestationsångest.

– Jag var knappt kontaktbar.

Lizana Wallner berättar om tv-drömmen, det missade VM-mästerskapet med Viasat, hur ishockeyn ska bli mer jämställd, SM-guldet med baby-Modo, längtan efter att bo i Örnsköldsvik och tankarna på att en dag jobba i sin hjärteklubb.

– Jag stänger ingen dörr till det, nej.

Den nyblivna 30-åringen föreslår även att Sverige ska starta ett nytt landslag, förklarar varför hon döpte ett av sina barn till en av världens bästa hockeyspelare, hur hon under många år, efter karriären och när hon växte upp, kämpade med sin egen identitet och fick hatiska meddelanden om sin pappa.

– Fick kommentarer som: "Vad synd att han överlevde".

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Lyssna på Hockeypuls podcast: AcastItunesSpotify

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla adam.johansson@mittmedia.se.