Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeypuls podcast #31: Harald Lückner

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Fem årtionden i ishockeyns tjänst. Harald Lückner har som spelare, tränare och expert upplevt mer än de flesta i Hockeysverige. Men vad sticker ut?

I veckans juliga avsnitt (Lückner delar ut julklappar till klubbar i HA och SHL) får du lära känna C Mores expert lite bättre. Lückner bjuder på spektakulära berättelser från tiden i Örnsköldsvik, om specialgruppen som skapade förutsättningarna för guldet, hur nära det var att Karol Krizan aldrig blev Modomålvakt, varför han aldrig skulle velat återvända till klubben och vad Modos grövsta snedsteg varit efter guldåret 2007. – Det är klubbens absolut STÖRSTA misstag, säger Lückner.

62-åringen får även svara på succéreceptet i Mora i mitten av 00-talet, speciella relationen med Janne Simons, galna lockout-säsongen 04/05, hur han satte ned foten mot Marian Hossa, sättet han hjälpte Mike Babcock under samma vinter och varför han inte sagt ett ord till Moras nuvarande klubbdirektör Peter Hermodsson efter att han fick sparken i slutet av 2011. – Vi har ingen relation överhuvudtaget.

Lückner berättar detaljerat om sin tränarförebild Conny Evensson, åren med Färjestad, hur länge han ser sig själv jobba som expert, vad han tänker om supportrar som anklagar honom för att inte vara objektiv i sitt tyckande och vad han tror blir nästa steg i svensk hockeys utveckling.

Här hittar du Hockeypuls podcast – avsnitt varje måndag:

Acast: https://play.acast.com/s/hockeypuls

Itunes: https://podcasts.apple.com/us/podcast/hockeypuls/id1083465585

Spotify: https://open.spotify.com/show/6R9tCBYYpOYttBBGGGMfmQ?si=VuObd9ckT-mtWzlKyy2v4A

Vill du lyssna på podden här? Klicka play på spelaren nedan:

Podden finns där poddar finns (iTunes, Acast, Spotify osv). Du kan även lyssna på podden i spelaren ovan.

För funderingar, tips eller frågor: Mejla adam.johansson@mittmedia.se.