Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyn ska spara tio miljoner

Annons

Notan efter de två senaste årens ishockey-VM i Sverige blev 25 miljoner kronor. Svenska ishockeyförbundet ska därför spara 3,3 miljoner kronor per år under tre år genom besparingsåtgärder centralt i förbundet.

Det beslutades i dag vid ordförandekonferensen med ledare från distrikt och elitklubbar.

Genom besparingarna ska ett eget kapital på 10 miljoner kronor återställas.

Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund säger till TT att han hoppas att sparpaketet inte ska ha någon större påverkan på landslagens verksamhet eller personalstyrkan på förbundets kansli.

Att det var en mindre ledarstab i vårt juniorlandslag vid turneringen i Moskva än tidigare var redan beslutat sedan tidigare, säger Englund.

Huvuddelen av sparpaketet ska i stället säkerställas i och med nya intäkter samt att ännu icke genomförda projekt skrotas.

Det gäller bland annat ett projekt om kvalitetssäkring, säger Englund.

Vad gäller personalstyrkan inom förbundet ska sparkraven kunna mötas via strukturella personalförändringar.

"Alla förstår att vi givetvis helst hade fått ökade resurser och medel till verksamheten. Nu är verkligheten en annan. Men alla som känner oss inom svensk ishockey, och Tre Kronor, vet att med våra vinnarskallar och vår kultur så är det här en utmaning som vi kommer att klara av", säger Tommy Boustedt, utvecklings- och landslagschef.

Boustedt säger vidare:

"Det är som att ligga under efter en period, det är två perioder kvar på matchen och i ishockey är det lång tid. Vi ska vinna matchen."

Distriktsförbunden har varit oroliga för att klubbarna ska få betala för VM-förlusten.

"Vi är nöjda med och eniga i beslutet om hur sparplanen lagts upp. Det är viktigt att vi tillsammans nu fortsätter att utveckla svensk ishockey", säger Roland Lundqvist, ordförande i Smålands ishockeyförbund.

Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund säger att förbundsstyrelsen inte vill att den ekonomiskt stramare verksamheten ska få återverkningar på den sportsliga utvecklingen och distriktens verksamhet.

Landslagsverksamheten har dock redan drabbats av besparingarna. Exempelvis hade juniorlandslaget en decimerad ledarstab när det åkte till en turnering i Moskva den senaste helgen.

Mer läsning

Annons