Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyklubb får miljonlån av kommunen

/
  • Hyresskulden för ishallen ska betalas. Kommunfullmäktige behandlar ärendet i april.

Kommunstyrelsen i Rättvik har beslutat ge IFK Ore i Furudal ett lån på 1.5 miljoner kronor för att kunna betala sin hyresskuld.
– Det handlar inte bara och hockey, säger kommunstyrelsens ordförande Annette Reisbeck, (C).

Annons

IFK Ore har en hyresskuld till kommunens fastighetsbolag RFAB på nära 1.5 miljoner kronor. Det handlar om hyra för ishallen i Furudal. Klubben betalar en årlig hyra på två miljoner kronor till det kommunala fastighetsbolaget. IFK Ore har fått anstånd med hyresskulden, som orsakats av klubbens satsning till division I och minskade intäkter från klubbens hockeyskoleverksamhet.

Kommunen har sedan tidigare beviljat Furudals Hockeycenter AB bidrag med fem månadshyror. RFAB kan inte vänta längre på att skulden ska återbetalas. Kommunen övertar därför skulden från fastighetsbolaget och kommer att skriva under en revers om 1.5 miljoner. Klubben har en avbetalningsplan för lånet som sträcker sig över tio år.

– I det här fallet har vi diskuterat hela IFK Ores framtid, hockeyns betydelse för bygden. Det handlar inte bara om hockey. Klubben är en viktig motor för samhället, men klubben måste sköta sig i framtiden och inte försätta sig i en liknande situation igen, framhåller Annette Riesbeck.

IFK Ores presstalesman Bengt "Pucken" Persson vill inte kommentera reversen som kommunstyrelsen beslutat ge klubben.

Mer läsning

Annons