Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngst av alla i landslaget – Lukas Wernblom hyllas stort: "Riktigt, riktigt bra"

Lukas Wernblom ses som en av Modos – och Sveriges – största talanger. När Småkronorna besegrade Slovakien i Ivan Hlinka Memorial Cup blev Wernblom utsedd till matchens lirare och hyllades efteråt av Torgny Bendelin. – Han var riktigt, riktigt bra, säger förbundskaptenen till hockeymagasinet.com.

Annons

Småkronorna imponerar så här långt i Ivan Hlinka Memorial Cup i Slovakien. Tidigare i veckan besegrades Ryssland med 3-1 och under tisdagen följde Sverige upp med en stabil 6-3-seger över Slovakien.

Matchens bästa spelare mot slovakerna var Lukas Wernblom, som tillsammans med Rasmus Dahlin är enda spelarna födda -00 i det svenska laget. Modotalangen avslutade målskyttet för Småkronorna och hyllades efteråt av Torgny Bendelin.

– Han var riktigt, riktigt bra, säger Bendelin till Hockeymagasinet.

LÄS MER: Svartvadet utesluter inte Lukas Wernblom i A-laget

Det fanns tre andra spelare som Bendelin ville lyfta fram efter segern över Slovakien.

– Timothy (Liljegren) var väldigt bra idag och ligger bakom väldigt mycket. Sen måste jag också lyfta fram Rasmus (Dahlin) som är fantastisk och spelar väldigt enkelt men också skickligt. De tre tillsammans med Arvid (Söderblom) vill jag framhålla idag sen finns det fortfarande mer att hämta på forwardssidan.

Nu väntar en gruppfinal mot Kanada som vunnit Ivan Hlinka Memorial Cup senaste åtta åren. Förutom Lukas Wernblom har Modo med Max Tjernström och Sebastian Walfridsson i U18-landslaget.

LÄS MER: Wernblom målskytt när Småkronorna vann igen - klara för semifinal

Lukas Wernblom vann TV-pucken med Ångermanland i höstas.

Mer läsning