Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare lagkamraten och tränaren storhyllar Modovärvningen Drew Paris: "Han är unik"

Modo hämtar in Drew Paris från Tingsryd – men vem är egentligen den 193 centimeter långa backbjässen? Sporten ringde upp TAIF-spelaren Niklas Johansson och tränaren Magnus Sundquist för att få en bättre bild av Drew Paris på – och utanför – isen.

Annons

Efter tre månaders sökande är Modo Hockeys förstaback nu sajnad och klar.

Det blev Drew Paris, 28, som nästa säsong ska leda klubben från sin backplats i Hockeyallsvenskan. Kanadensaren som under det gångna året var en gigant i Tingsryds försvar – offensivt och defensivt.

Ingen kan vittna om det bättre än Niklas Johansson som tränade och spelade med Paris under hela fjolårssäsongen. Och Piteåsonen har under hela sin hockeykarriär aldrig sett någon med en bössa som Paris.

– Han är ett oerhört vapen på offensiv blå och powerplay. Jag har aldrig sett någon skjuta så hårt. Han gör mycket mål och sätter alltid puckarna på mål. Det är ett spetsvapen offensivt, berättar Johansson som kommer sakna Paris lika mycket utanför isen.

– Det är en bra hockeyspelare, men största tappet för oss är människan Paris. Han var fruktansvärt bra i omklädningsrummet, en bra kille som alla gillade och han var väldigt social. Han har en bra inställning och visar upp en bra karaktär.

– Han tog för sig på alla plan. Han surrade inte mest i omklädningsrummet men han pushade och visste att han var en ledande spelare. Det är en bra kille både på och utanför isen.

Niklas Johansson hyllar Drew Paris som en fantastisk människa och skicklig hockeyspelare.

LÄS MER: Modo värvar succéback från fjolårets tabelltvåa: "En producerande spelare"

Även Paris tidigare tränare Magnus Sundquist, som hämtade honom från EC Bad Nauheim, berättar om storheten i människan Drew Paris.

– Det är en otroligt fin kille, professionell och en stor lagspelare. Det är en stor back som är bra i man-man-spelet och trots att han inte har den mest intensiva skridskoåkningen så löser han det med bra spelförståelse. Han har en bra placeringsfråga, är väldigt svår att komma förbi och stark runt egen kasse.

Och det där skottet har imponerat på Sundquist också.

– Han träffar mål nio gånger av tio oavsett vilken vinkel det är. Han har bara bestämt sig, pucken ska på mål. Modo har fått en jättebra back sett till allsvensk nivå. Om han får spela sitt spel och används i rätt roll kommer det där bli ett väldigt bra tillskott för Modo.

Enligt Niklas Johansson, som slutade på en tredjeplats i TAIF:s interna poängliga, håller Drew Paris hög hockeyallsvensk klass. Det finns få som är bättre i ligan, menar Johansson.

– Som offensivt vapen var det bara Amnér i Leksand som var vassare. Andersson i AIK är också vass, men Paris är topp tre. I alla fall förra året. Men han är olik alla andra för han är stor, rightare och har bra teknik. Han är unik på det sättet.

Det låter som att det är ett toppenförvärv av Modo?

– Ja, det är det. Det är inget att sticka under stolen med. Det är ett jättebra förvärv och de ska vara glada att de knutit till sig honom.

SE MER: Häggqvist om stjärnvärvningen: "Visar att Modo menar allvar"

Mer läsning