Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalspelaren nära NHL-klubb – så gick det till när han lämnade Modo

Han värvades som en storstjärna och lämnade som en hackkyckling. Nu kan omstridde Maxim Lapierre ha gjort klart med en ny klubb. Enligt den schweiziske journalisten Nicola Berger har 31-åringen fått ett try out-kontrakt med New York Rangers.

Annons

Maxim Lapierre gjorde 19 poäng på 34 matcher i Modotröjan.

Det var i slutet av januari som bomben släpptes: Maxim Lapierre, Modos då kanske bästa spelare, lämnade klubben mitt under brinnande bottenstrid.

En chock för många – tills Lapierres lagkamrater tog bladet från munnen. Enligt lagkaptenen Byron Ritchie hade Maxim Lapierre under en längre tid agerat respektlöst och "stampat på Modo Hockey".

– Max var inte med ombord på det här skeppet och han var respektlös mot tränarna och sina lagkamrater. Han fick tre valmöjligheter av tränarna och självklart väljer man den första möjligheten, att stanna kvar och acceptera sin roll. I min värld är det självklart att ta det första valet, att respektera sina tränare och medspelare och spela efter den idé som laget och coacherna bestämt. När man i stället tar ett snabbt beslut att lämna laget säger det en hel del om vad man är för karaktär, berättade Ritchie.

LÄS MER: Byron Ritchies kritik mot Lapierre efter sortin

Även Noah Welch, som bara varit i klubben sedan november, vittnade om problem i omklädningsrummet.

– Det går inte att ha killar som kör sitt eget race. Jag vet inte vad det berodde på, om det var brist på respekt för Andreas eller något annat. De har en matchplan de tror på och då kan ingen spelare, ingen, bestämma om det funkar eller inte. Det är spelarnas ansvar att jobba fullt efter deras plan. Det var största problemet med Max.

LÄS MER: Noah Welch i lång intervju om Maxim Lapierre och Kyle Wilson

Efter Noah Welch och Byron Ritchies intervjuer med Sporten bröt Maxim Lapierre tystnaden. I en lång intervju några dagar efter att han lämnat Modo kritiserade han sina tidigare lagkamrater.

– Byron är en grym hockeyspelare med en fin karriär, men hur han betett sig nu är respektlöst. Jag visste att det skulle komma för han pratade inte med mig på hela säsongen, inte sedan dag ett. Jag har aldrig känt att han varit glad för att jag spelat i Modo.

– För en medelmåttig hockeyspelare (Welch) kom han in i omklädningsrummet och agerade som en ledare direkt. Jag känner att man måste ta det lugnt när man kommer till ett nytt lag. Du kan inte bara gå in och bestämma allt. Det var så han gjorde.

LÄS MER: Maxim Lapierre om problemet i Modo och kritiken

I samma veva kom även rapporter om att Maxim Lapierre och Andreas Johansson inte kommit överens. Det var en pajkastning mellan flera parter som slutade när Maxim Lapierre blev klar för Lugano i schweiziska ligan.

Nu, några månader senare, ryktas Lapierre vara på väg tillbaka till NHL. 31-åringen har tidigare representerat Montréal, Anaheim, Vancouver, Pittsburgh och St. Louis. Nu kan kanadensaren ha hittat sin sjätte klubb. Den schweiziske journalisten Nicola Berger skriver nämligen att Lapierre fått ett try out-kontrakt med New York Rangers.

Mer läsning