Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öberg om framtiden: "Jag vill spela, men det är lite diffust"

Det är på dagen fyra månader sedan Peter Öberg knockades av Chris Campoli med en tackling som var både hänsynslös och respektlös. Och fyra månader senare vet inte Öberg om han kommer tillbaka till hockeyn. – Men jag tränar och jag tycker att det går åt rätt håll, säger veteranforwarden.

Annons

Modo Hockey har börjat försäsongsträna inför sin första allsvenska säsong någonsin och med på de flesta passen finns Peter Öberg med. Han har fortfarande sviter av sin hjärnskakning efter den brutala tackloingen från HV-backen Chris Campoli, men han sliter för att komma tillbaka till sin älskade hockey.

– Jag har inte funderat på framtiden, jag får se hur det känns allt eftersom. Jag måste få svar på hur jag reagerar på träningen, och det gör jag genom att ta en dag i sänder. Det beror på lite hur det känns. Vissa dagar är det okej, andra inte och då måste jag ta det lugnt.

Peter Öbereg har inte gett upp drömmen om att fortsätta spela ishockey.

– Det är klart jag vill spela, det är det man tycker om att göra och det är klart man siktar på på att spela. Jag tycker att jag tar ett steg i rätt riktning, det känns bättre för varje månad. Men det är svårt att ge exakta svar, det är fortfarande lite diffust, säger 34-åringen.

Så Peter Öberg tränar, men gör det i sin takt och är noga att känna efter hur kroppen reagerar.

– Det är en del av processen. Nu får jag öka träningsdosen eftersom och sedan känna efter. Det är lite luddiga svar, men så är det. Jag får hela tiden anpassa mig efter hur det känns, och känner det inte funkar får jag göra andra övningar.

– Cykla går bra, även styrka, men jag har inte gjort några maxövningar.

Ja, det är ju inte så mycket tacklingar under barmarksträningen...

– Det är ju en annan grej, jag vet ju i dag inte om jag klarar fysisk kontakt, det är ju en sak att köra kondition och styrka, en helt annan att träna med tacklingar och annan fysisk kontakt.

– Det är tre månader innan jag ska tacklas så man kan säga att det går åt rätt håll.

Peter Öberg har fått sin besärda del av smällar genom åren.

Har du pratat kontrakt med Modo?

– Nej, de vet hur det ligger till och det är inte lätt för dem att erbjuda någonting när jag inte vet om jag kan spela eller inte. Men det känns bättre i dag än för någon månad sedan, det gör det absolut.

LÄS MER: Öberg om konstanta huvudvärken, sms:et från Campoli och framtiden

Fungerar vardagen för dig?

– Det beror lite på vad man gör. Blir det stimmigt och stojigt tar det på lite mer, man blir tröttare. Är det fint väder ute, kan det också bli lite besvärligt.

Hur har du mått efter degraderingen?

– Man är fortfarande ledsen och besviken och det är många runtomkring, många som man tycker om, som drabbas. De kanske inte kan jobba kvar. Det är väldigt många som berörs, säger Peter.

Har du hunnit bearbeta vad som egentligen hände?

– Det är svårt at ta in. Det hade varit lättare att bearbeta om man inte varit värd platsen, att de var bättre, men alla som såg matcherna såg att vi var bättre det bättre laget. Å andra sidan, de vann fyra av sju matcher och då går det inte att säga så mycket.

Kan det finnas något positivt att börja om i allsvenskan?

– Nu är det som det är och då måste man göra det bästa av situationen och knyta näven. Fördelen är att många yngre som inte skulle fått chansen att ta en tröja i SHL får chansen nu att ta steget. De som är med och kör nu visar också bra driv och karaktär.

Om det blir spel, blir det svårt att motivera sig för spel i allsvenskan?

– Nej, hockey är det roligaste som finns, och man vill bidra. Men det viktigaste av allt är att alla är väl medvetna om att det kommer bli jävligt tufft. Alla måste förstå att allsvenskan är en oerhört tuff serie.

– Det kommer att krävas mycket hårt jobb och hjärta för att nå bra resultat. Jag vet sedan tiden i Västerås att det är en bra serie, det finns väldigt många skickliga spelare där.

Vad är den stora skillnaden mellan SHL och allsvenskan?

– Den största är att det är skickligare spelare i SHL och du blir mer straffad där om du gör misstag, typ tappar puckar på fel ställen, säger Peter Öberg.

LÄS MER: Peter Öbergs sista strid i skuggan av ett kvalspel

Mer läsning

Annons