Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos tidigare sportchef Fredrik Andersson är utan jobb – öppnar för att återvända

Fredrik Andersson får inte fortsätta sitt scoutinguppdrag i Buffalo Sabres. Just nu letar han hockeyjobb inför kommande säsong och utesluter inte en återkomst till Modo. – Vill Modo Hockey ha mina tjänster och jag kan erbjuda något till klubben är jag öppen för det, säger den tidigare sportchefen.

Annons

Hör Fredrik Andersson berätta om framtiden inom hockeyn, åren i Buffalo, vad han är nöjd och missnöjd med under sin tid som scout. En tidigare Modospelare får ros, en annan får ris.

Sedan 2011 har Fredrik Andersson varit scout för NHL-laget Buffalo Sabres. Han har varit med under åren när klubben draftat Modospelarna Gustav Possler, Victor Olofsson och inte minst Linus Ullmark, som fick göra NHL-debut under den gångna säsongen.

Men nu tvingas han bort. Buffalo har valt att inte förlänga Anderssons scoutkontrakt.

– I den här businessen kan det gå fort. Jag fick veta i maj att jag inte skulle få ett nytt kontrakt. Nu jobbar jag för att hitta ett nytt jobb inom ishockeyn och branschen är ju väldigt smal och nu står jag utan jobb, men det finns några bollar i NHL. Vissa lag behöver scouter och vissa jobb i Sverige kan vara intressanta, men just nu finns inget på bordet som jag kan ta ställning till.

– Det är inga hard feelings från mig mot någon utan det gäller att gå vidare.

Vilket typ av jobb letar du efter, är det bara scoutinguppdrag som gäller eller kan du tänka dig att bli tränare igen?

– Jag är öppen för alla hockeyjobb. Jag sitter på en elittränarutbildning i grunden så jag kan nog komma tillbaka till tränarjobbet också. Men det ska vara rätt utmaning. Samtidigt kan jag tänka mig att jobba vidare som scout för det är fantastiskt roligt.

SE MER: Victor Hedman om World Cup och sommaren i Ö-vik: "Finns inget bättre ställe"

Fredrik Andersson har ett långt förflutet i Modo Hockey. Han representerade klubben under större delar av sin spelarkarriär, var assisterande tränare i fyra säsonger och sportchef mellan 2009 och 2011.

I nuläget utesluter han inte en återkomst till klubben – om det känns rätt för båda parter.

– Man ska aldrig stänga några dörrar, även om jag fick lämna jobbet som sportchef i Modo 2011. Vill Modo Hockey ha mina tjänster och jag kan erbjuda något till klubben är jag öppen för det.

LÄS MER: Modo på träningsläger inför första matchen – Johansson hyllar laget: "Ett lag med väldigt hög potential"

Mer läsning