Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos supporterklubb surfar på medlemsvågen – siktar på nytt rekord: "Tog fart direkt"

Modo har slagit nytt medlemsrekord. Nu planerar supporterklubben att göra samma sak – och de är en god bit på väg. "Men antalet medlemmar är inte det viktigaste utan det är att alla känner en större delaktighet", säger nye ordföranden Björn Karlsson.

Annons

Under den gångna säsongen nådde Lumberjacks 230 medlemmar som mest.

När den här artikeln skrivs är antalet 227. Då är vi inte ens inne i juli och det går knappt att säga att säsongen 2016/2017 har börjat än.

– Den målsättning vi har satt upp är att slå rekordet. Jag kan inte den exakta siffran men vårt mål är 500 medlemmar och tar vi det så slår vi rekordet, säger Björn Karlsson och fortsätter:

– Om man lyssnar utåt låter det nästan lite, men når vi 500 är det i sig en bedrift. Det är som man brukar säga i sportens värld; vi är glada men inte nöjda. Det vi framför allt vill är att så många som möjligt ska gå på matcherna. Det vi vill förmedla är att alla är välkomna till ståplatsläktaren, stor eller liten, gammal eller ung. Det ska vara en plats för alla.

Full fart på ståplatsläktaren under en kvalmatch mot Leksand.

Han är medveten om att det emellanåt har hörts negativa röster kring ståplatsläktaren.

– Det ska vara lättare att få kontakt med oss och veta vem man ska kontakta om man har några frågor, problem eller om man tycker att någonting är olustigt på läktaren. Vi vill ha kontakt med folk så att vi kan försöka lösa saker och ting. Alla ska kunna vara på ståplatsläktaren – och vilja vara där.

Björn Karlsson tog över som ny ordförande i Lumberjacks för en dryg månad sedan. Någonting han har försökt trycka hårt på är att supporterklubben ska synas och höras mer – givetvis på läktaren, men även vid sidan om. Inte minst i sociala medier.

Det har gett resultat.

– Vi måste synas och höras, den biten har vi varit dåliga på under senare år. Det tog fart direkt när vi började synas mer. Vi har bra kontakt med Modo och har varit i kontakt med lite profiler och spelare som blivit medlemmar. När hela föreningen blir involverad blir det drag.

Modo har själva slagit ett snyggt och prydligt medlemsrekord och initialt när säsongen tog slut valde Lumberjacks att lägga fokus på att backa föreningen i den kampanjen. Nu har Lumberjacks fokus flyttats över mer till den egna verksamheten och de känner även att de har fått väldigt bra stöttning av Modo.

– Det har varit djäkulskt bra feedback från Modo. Det är bara positiva tongångar. Nya vd:n hörde av sig och ville bli medlem och sa att vi skulle höra av oss om det är någonting de kan hjälpa till med, säger Björn Karlsson.

Lumberjacks ordförande menar att det är väldigt viktigt att alla kring Modo nu sluter upp tillsammans.

LÄS OCKSÅ: Stöttar Modo – med en insamling: "Viktigast är att visa klubben att vi supportrar finns kvar"

– Alla ska bli en. Alla som är med på det här tåget ska kunna säga sedan när vi kommer till SHL – jag säger inte om, utan när – att vi var med vid omstarten. Vi var med nere i allsvenskan. Det finns en fin ramsa: "När det är som jobbigast så finns vi där för er”. Den passar så bra nu för det är nu det är som jobbigast för föreningen. Det är nu vi behövs, säger Björn Karlsson och fortsätter:

– Det viktigaste för oss i Lumberjacks är egentligen inte antalet medlemmar hit och dit utan det är att alla känner en större delaktighet, tilltro och hopp om framtiden. De flesta jag pratat med var oroliga när vi åkte ur SHL. Vad ska hända nu? Ska folk sluta prata om hockey? Men det har blivit tvärtom. Det är oerhört mäktigt med den kärlek som har varit.

Mer läsning

Annons