Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos nye amerikan: "Målet är att ta oss tillbaka till SHL"

Han gjorde under sina fyra säsonger på college 106 poäng på 144 matcher. Nu är han i Örnsköldsvik för att ta göra sin första seniorsäsong och ta Modo upp i SHL igen. "Målet är att ha en framgångsrik säsong och ta oss tillbaka till SHL", säger nyförvärvet Austin Farley.

Annons

Austin Farley.

Han har snart varit i Örnsköldsvik i en månad, 22-åringen som i november blir 23. Förra och de tre föregående säsongerna tillbringade han i Minnesota där han spelat collegehockey i NCAA för University of Minnesota-Duluth. I våras skrev han även på ett tryout-kontrakt med AHL-laget Lake Erie Monsters vilka han gjorde två matcher med. Nu berättar han om den första tiden i Örnsköldsvik och i Modo Hockey.

– Alla i laget och de i organisationen runt omkring har verkligen hjälpt mig att komma in i det här, det har underlättat flytten från USA oerhört mycket, jag tänkte att det skulle bli lite jobbigt först, säger Farley.

Omställningen med spelet men även storleken på rinken som skiljer sig jämfört med borta i Nordamerika är något som han inte känner som något negativt.

– Jag gillar verkligen spelstilen här i Sverige med det höga tempot. Den höga nivån på spelarna och den snabba puckförflyttningen gör det spännande att vara delaktig i.

LÄS OCKSÅ: Modoförvärvets annorlunda uppladdning – skaffat jobb för att köpa träningstider

Med sina 173 centimeter och 77 kilo är Farley den kortaste spelaren i Modo just nu, 20 centimeter kortare än lagets längste, ett av de andra nyförvären, Drew Paris.

– Mina styrkor är målskyttet och min tävlingsvilja, jag hoppas att kunna ta med det in i spelet nu och bidra med det här i Modo.

22-åringen är väldigt glad över att få möjligheten att komma till Modo och göra sin första seniorsäsong.

– Jag spelar ishockey för den enorma kärleken och passionen jag har till sporten. Det har sedan jag var liten alltid varit en dröm att få spela professionell ishockey och jag är väldigt glad över att jag får göra det i en högklassig klubb som Modo.

LÄS OCKSÅ: Så står sig ditt lag - stor ranking av Hockeyallsvenskans förstafemmor

Hur ser du på steget från college till Hockeyallsvenskan här med Modo?

– Det kommer alltid att bli förändringar när man tar steget till nästa nivå, spelarna är större och starkare och kan skapa lägen ur ingenting. Det gäller att vara på tårna hela tiden och inte ge någon motståndare för mycket tid eller rum att skapa något.

– Mina fyra år på college har fått mig att mogna och har hjälpt mig att bygga på min kropp fysiskt för att klara av detta, men även mentalt för att lyckas prestera fullt ut.

Avslutningsvis, vad talar för att Modo kommer att vara ett topplag den kommande säsongen?

– Modo är en elitorganisation där alla förväntar sig det bästa. Det ultimata målet är att ha en framgångsrik säsong och ta oss tillbaka till SHL. Alla spelare kommer till träningen varje dag med en positiv inställning och strävar efter att leverera det allra bästa man kan uppnå.

Mer läsning

Annons