Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos nya backjätte om övergången: "Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till"

Han är en prestigevärvning och på förhand en av Modos viktigaste pjäser den kommande säsongen i allsvenskan. Drew Paris vet vad han är bra på – men också vad han vill förbättra. "Jag vill bygga upp det som svenskarna är så bra på", säger Paris till Allehanda.se.

Annons

Närmare två månader har gått sedan Modo offentliggjorde att klubben värvat Drew Paris från Tingsryd – en värvning som definitivt går att betrakta som en stjärnvärvning på allsvensk nivå.

Kanadensaren gjorde stor succé under sin första säsong i Sverige och borde rimligen ha varit ett villebråd för lag i högre ligor.

... eller?

– Inte så vitt jag vet, säger Paris när Allehanda.se träffar honom efter en av onsdagens träningar i Fjällräven Center – en intervju som ni kan se i spelaren ovan.

– Jag var bara fokuserad på Modo, redan från början. Jag visste att det kunde vara ett väldigt bra steg för min karriär. Jag hade en bra säsong i Tingsryd och jag älskar alla spelare och ledare där. Men för mig personligen var det här ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till.

Drew Paris pratar, som så många nyförvärv före honom, i vida positiva meningar om valet av Modo som klubbadress.

– Det är en stor klubb med mycket historia som bevisligen är väldigt inriktade på att återvända till SHL. De har professionella faciliteter av NHL-klass. Det var ett enkelt val.

Vad lärde du dig under din första säsong i Sverige?

– Svenskar älskar att åka skridsko, är skickliga med pucken och på att ha den under kontroll. Jag lärde mig att bli bättre på alla de sakerna. Jag lärde mig också att det är en väldigt bra liga. Det går snabbt och forwards backcheckar hårt vilket gör att man inte har så mycket utrymme. Om man kan jobba hårt och spela strukturerat är det verkligen en prestation att vinna.

Paris är stor – 193 centimeter lång och 100 kilo tung – och det försöker han att utnyttja, precis som sitt omtalade tunga skott.

– Jag försöker att skjuta mycket och spela på kropp. Som import försöker jag att tillföra någonting som den genomsnittliga svenska spelaren kanske inte har. Jag försöker att bygga på det – samtidigt som jag bygger upp skridskoåkningen och att hålla i pucken, det som svenskarna är så bra på.

Men slagskottet – hur hårt är det egentligen?

– Jag vet inte, jag har inte mätt det på länge... Och jag föredrar att skjuta direktskott i alla fall. Det handlar inte alltid om det "raka" skottet; det handlar om att hitta en väg att få pucken på mål. Det är allra viktigast. Med snabba forwards på blålinjen har man inte mycket tid över alls, säger Drew Paris.

Mer läsning