Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos ansökan ett ämne som berör – och åsikterna går isär: "Gör om och gör rätt"

Kommunens stöd till Modo Hockey – och klubbens senaste ansökan om bidrag – är en vattendelare. Efter måndagens nyhet har många luftat sina åsikter i kommentarfältet på Allehanda.se:s Facebooksida.

Annons

Måndagens nyhet, att Modo Hockey söker ytterligare ekonomiskt stöd från Örnsköldsviks kommun, blev av förklarliga skäl måndagens snackis i såväl Modokretsar som i och kring Örnsköldsvik. Många var de som tyckte till om klubbens ansökan.

"Vad har kommunen tänkt skära ner på för att ha råd med det här?", undrar en person i en kommentar på Allehanda.se:s Facebooksida, där många har gjort sina röster hörda:

"Sänk lönekostnader", menar flera.

"Om kommunen bifaller detta så sker det på bekostnad av andra betydligt viktigare områden helt klart. Det vore en stor skam om än mer pengar än det som redan dränerar kommunens ekonomi gick till MoDo", skriver en annan.

"Anpassa kostymen som alla andra lag. Man lägger en fantasibudget och sen ska kommunen fixa biffen, gör om och gör rätt på en gång", menar en tredje.

LÄS OCKSÅ: Hägglund: Bara en tidsfråga innan kommunen erbjuds arenanycklarna

Många av de som skriver är kritiska till klubbens agerande, men det finns också flera som tar det i försvar och anser att kommunen borde bifalla klubbens ansökan.

Deppigt i Modolägret efter den ödesdigra förlusten mot Leksand den 1 april i år. under

"Stötta till 100 % för det får dom i gen när vi är tillbaka i finrummet" och "Modo behövs i Övik" är ett par av kommentarerna.

"Staden har inte råd att inte hjälpa dem! Modo har satt Ö-vik på den stora kartan!", resonerar en person.

Helt klart är att Modo Hockey berör – och fortsättning följer i ärendet. Den 23 augusti tas frågan upp när kommunstyrelsens arbetsutskott har sammanträde.

LÄS OCKSÅ: Kommunalrådet om Modos ansökan om stöd: "Har svårt att se en lösning där kommunen inte är med"

LÄS OCKSÅ: Oppositionsrådet: Öka stödet även till andra föreningar

SE OCKSÅ: Experterna om Modos agerande: "Var bara en tidsfråga om när"

Mer läsning