Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo värvar succébacken Drew Paris från fjolårets tabelltvåa: "En producerande spelare"

Med sina 13 mål var den 28-åriga kanadensaren den näst målfarligaste backen i hela Hockeyallsvenskan i fjol och en stor anledning till att Tingsryds AIF slutade tvåa i tabellen - nu är han klar för Modo Hockey.

Annons

Drew Paris spelar i Modo nästa säsong.

Modo har under en längre tid skannat marknaden efter en förstaback till sin laguppställning och har nu hittat honom i den blivande konkurrenten Tingsryds AIF - Drew Paris, med 29 AHL-matcher och ett gäng år ute i Europa på sin meritlista, presenterades i dag som Modos färskaste nyförvärv i jakten på SHL.

LÄS MER: Lär känna Paris – tidigare lagkamraten och tränaren hyllar honom: "Är unik"

Så här sa Andreas Johansson för en dryg vecka sedan angående den backplats som Drew nu väntas fylla:

– Prio ett är att få in en back till, en spelande och ledande back som kan ta alla roller. Helt enkelt en försteback. Jag tror också att vi kan landa honom när som helst.

LÄS MER: Modo jagar en försteback: "Tror att vi kan landa honom när som helst"

Modo-publikens 193 centimeter långa och 100 kilos tunga nya kelgris är en spelare som bemästrar spelet i bägge zoner - offensivt är han en skarpskytt med kvaliteter väl lämpade för spel i numerärt överläge samtidigt som han i den defensiva zonen har såväl tyngden som speluppfattningen för att ge försvaret ro när motståndarlagen anfaller.

”Vi har varit ute efter en förstaback och fastnade tidigt för Paris där vi noggrant scoutat hans spel under främst den förra säsongen i HockeyAllsvenskan. Han är en producerande spelare som kan spela många minuter per match och vara en tillgång i såväl powerplay som boxplay”, säger sportrådets Ulf Ödmark i pressmeddelandet som skickades ut.

I fjol blev det 54 matcher i Tingsryds-tröjan och totalt 29 poäng fördelat på 13 mål och 16 assist - i grundserien placerade sig Drew som åtta i backarnas poängliga samtidigt som han även hamnade högt upp i plus/minus-statistiken, där han endast hade 15 spelare framför sig med sina +13.

"Paris är en lagspelare och en bra kille där vi tagit referenser från både tidigare tränare samt spelare han spelat tillsammans med. Andreas Johansson har även fört samtal med honom och det känns roligt att vi nu är överens. Vi ser fram emot att se Drew Paris representera MODO Hockey den kommande säsongen." säger Ulf Ödmark till Modos hemsida.

I och med värvningen av Drew Paris har Modo Hockey nu sju backar på kontrakt till kommande säsong.

LÄS MER: Experten utser Modos drömspelare till kommande säsong: "Han har gjort supersuccé och är ledig nu"

Mer läsning

Annons