Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo redovisar förlust på 3,8 miljoner kronor: "Att åka ur SHL kostar"

Efter två säsonger med vinst redovisar Modo Hockey nu en förlust på 3,8 miljoner kronor. Att publiksnittet minskat från 5 383 till
4 857 personer är den största orsaken till de röda siffrorna i bokslutet.

Annons

I koncernredovisningen, som presenterades på Modos hemsida under måndagskvällen, redovisas en omsättning på 134 miljoner kronor för koncernen. Resultatet för koncernen uppgår till minus 3,8 miljoner kronor.

"Siffrorna i detta bokslut är efter två säsonger med vinst återigen röda. Den största avvikelsen är på publikintäkterna. Vi hoppas dock att detta i grunden är kopplat till det sportsliga resultatet", skriver ordförande Tomas Byberg i förordet till koncernredovisningen.

Läs också: Ordförande Byberg lämnar över klubban i Modo: "Vi är förberedda för allsvenskan

Tomas Byberg.

Utöver de minskade publikintäkterna har även reklamintäkter minskat under den gångna säsongen.

"Centrala reklamintäkterhar också minskat med cirka -2,5 mkr där främst dessa två orsaker har påverkat vårtresultat med –4,5 mkr, även en ökad satsning på spelatrupp och ökade kostnader på grundav fler matcher har påverkat resultatet negativt", skriver ekonomichefen Jan Sjölund i koncernredovisningen.

Läs också: Gustavsson nedstämd efter varslen: "Det är krisläge"

Att degraderingen till Hockeyallsvenskan får konsekvenser för klubbens ekonomi och organisation var klart redan i april, då det meddelades att 10,5 tjänster försvinner.

"Att åka ur SHL kostar och det är ingen lätt resa vi har framför oss. Anpassningen av klubbens organisation till en allsvensk kostym är i princip redan genomförd. Det har varit en tung vår med många tuffa beslut, men det känns som att vi har landat på fötter redo att fortsätta springa", skriver Tomas Byberg i koncernredovisningen.

Läs också: De kan ta plats i nya styrelsen: "Solklart att Modo ska spela i SHL"

Mer läsning