Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo premiärspelar mot de svenska stjärnorna i KHL-topplaget: "Alla deras bästa spelare är med till Hedemora"

Efter en tuff träningsperiod med flera pass per dag väntar nu belöningen för Modos spelare då det äntligen är dags för match - motståndet är av absolut högsta karat då fjolårets konferensfinalister i KHL, Salavat Yulaev UFA, finns på andra sidan isen i Hedemora.

Annons

Det har gått 132 dagar sedan Modo spelade sin senaste match - hur den gick behöver vi inte gå in på - och nu är det dags igen då säsongen 2016/2017 inleds med ett riktigt stjärnmöte.

– Alla deras stjärnor är med hit, två i laget var tvungna att stanna hemma på grund av sjukdom men det ska tydligen inte vara några av de största namnen, säger Mikael Gråbo, ordförande i Hedemora SK.

Salavat Yulaev tog sig i fjol hela vägen fram till en konferensfinal i Gagarin Cup där de förlorade mot Metallurg Magnitogorsk, som sedan vann guldet.

Tidigare Modo-målvakten Niklas Svedberg, SHL-profilen Linus Omark och förre Djurgården-spelaren Andreas Enqqvist är svenskarna i Salavats laguppställning. Övriga namn som sticker ut i truppen är de två poängstarka ryssarna, forwarden Igor Grigorenko och backen Alexander Loginov.

Matchen spelas i Hedemora, där Salavat förlagt sitt träningsläger inför säsongen, i en arena som tar 1 000 åskådare. Någon större publikrusning har det dock inte varit till matchen enligt Mikael:

– Vi har väl sålt en 200 förköp men förväntar oss en publiksiffra kring 500, kanske lite mer.

Finns det någon Modo-kultur i Hedemora, finns det några supportrar?

– Jag vet två som håller på Modo faktiskt, men något mer än det vet jag faktiskt inte.

På förhand är detta givetvis en match som ett hockeyallsvenskt Modo inte ska ha en rimlig chans att gå segrande ur, men försäsong är försäsong och precis som med allt annat så kan just allt hända. I Modo ska, enligt rapporter, samtliga nyförvärv och tryoutspelare finnas med i matchen som startar 19:00. Vilket isåfall betyder en matchtrupp som ser ut som följer:

MV/ Jonatan Bjurö & Markus Olsson. B/ Axel Eidstedt, Tommy Enström, Oscar Hedman, Jonatan Léman, Drew Paris, Jesper Sellgren, Jesper Lindgren. FW/ Henrik Björklund, Juraj Majdan, Tim Wahlgren, Andreas Heier, Pär Edblom, Austin Farley, Kristian Jakobsson, Patrik Karlkvist, Jesper Persson, Byron Ritchie, David Rundqvist, Oskar Stål Lyrenäs.

Emil Molin vilas då han dras med en lättare skada.

Allt om matchen, inför och efter, hittar ni på vår sajt.

Mer läsning

Annons