Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo på träningsläger inför första matchen – Johansson hyllar laget: "Ett lag med väldigt hög potential"

Modo befinner sig just nu på träningsläger i Hofors där fokus ligger på att komma ihop mer som grupp och lägga grunderna för det spel som i vinter skall bära laget mot toppen. Andreas Johansson är mer än nöjd med vad laget visat upp på is: "Det är många spelare som verkligen glöder och det är förbannat kul att se"

Annons

Förra måndagen gick Modo på is och efter det körde de hårt med två träningar på is, per dag, fram till i fredags - i veckan har den hårda träningen fortsatt då laget åkt till Hofors där dagarna handlar om träning, träning och lite mer träning.

– Vi käkar en gemensam frukost tidigt på morgonen sen är det full fart som gäller. Vi har börjat dagarna med att köra hårt i gymmet innan vi gått ut på is där vi genomfört två pass efter varandra.

De två passen på is är uppdelade som så att laget först kör en träning med fokus på skridskoåkning och tempo i drygt 30 minuter, innan isen spolas och de går ut igen i 60 minuter för att köra med större fokus på grundspelet.

Ser du några stora framsteg i gruppen sedan första ispasset?

– Ja, det tycker jag. Det har sett bra ut egentligen hela tiden med en härlig stämning i gruppen. Det syns klart att vi har ett hungrigt lag med väldigt, väldigt hög potential.

Är årets upplaga hungrigare på så sätt än vad fjolårets var?

– Det vill jag inte uttala mig om, finns ingen anledning att spekulera i det men det glöder om spelarna på träningarna och det är oerhört viktigt för oss i den uppbyggnadsfas vi är.

– So far, so good, om vi säger så.

AJ kör hårt med spelarna på träningslägret i Hofors - hyllar laget som visar upp en otrolig hunger

På träningslägret har laget valt att plocka in målvaktsgurun Erik Granqvist som, tillsammans med lagets målvaktstränare Magnus Helin, drillat målvakterna Jonatan Bjurö och Markus Persson extra hårt.

– Målvakterna går ut en bra stund före övriga laget och kör med dem innan vi börjar vår gemensamma träning, det har varit väldigt bra.

I morgon väntar match mot storklubben Salavat Julaev UFA från KHL, Ryssland. En match Andreas vet kommer bli svår men ändå ser framemot.

– Det är ju en storklubb i Ryssland och de spelarna är alltid skickliga så det är klart att det blir tufft men vi ska fokusera på vårt och går all-in för att göra en bra match.

Mer läsning

Annons