Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo jagar två etablerade backar: "Hoppas få besked i slutet av veckan"

Det är status quo med Per-Åge Skröder och Peter Öberg och fokus just nu ligger på att landa två etablerade backar – varav åtminstone en kan bli klar redan den här veckan. Så lyder en färsk lägesrapport från Per Svartvadet i Modos sportråd.

Annons

Sedan Emil Molin blev en del av Modos trupp 2016/2017 för snart två veckor sedan har det varit stiltje på värvningsfronten från Ö-viksklubben – som i dag står med två kontrakterade målvakter, fem backar och elva forwards.

Alltjämt finns luckor i truppen och frågan är vilka som kommer att fylla dem. På backsidan är luckorna mest slående och Per Svartvadet säger också att det är den lagdelen som han och resten av sportrådet fokuserar kring i nuläget.

– Det är där vårt huvudsakliga fokus ligger. Forwardssidan känner vi oss relativt nöjda med, även om vi är öppna för om det skulle dyka upp någonting som passar in, säger Svartvadet, som är tydlig med att klubben är ute efter att fylla på med två etablerade backar.

– Vi ska in med två "seniorbackar", om man uttrycker det så. Det vi vill ha in är en mer offensivt lagd back och en tvåvägsback.

LÄS OCKSÅ: Drygt 100 dagar till nedsläpp – här tippar Hägglund allsvenskan

Enligt Svartvadet har klubben jobbat hårt med några namn på sistone och om allting studsar rätt skulle ett tillskott kunna vara på väg inom kort.

– Vi hoppas få något besked i slutet av den här veckan. Det är spelare som vi har kollat upp noga och som vi fått bra referenser på.

Rör det sig om svenska eller utländska backar?

– Vi tittar på både och. Vi är ytterst noggranna med att vi ska ta in spelare som passar in.

När det gäller Per-Åge Skröder och Peter Öberg finns ingenting nytt att berätta, om man får tro Svartvadet. Skröder funderar kring sin framtid på sin kammare medan Öberg alltjämt är med och tränar och känner efter.

Dörren står öppen för båda.

– Vi får se hur det går med dem, vi avvaktar. Det är två Modoiter med stort hjärta. Men det är klart att ju längre tid det dröjer, desto svårare för oss är det att vänta, konstaterar Per Svartvadet.

UPPDATERING: Det dröjde inte länge efter publiceringen av denna artikel innan Modo värvade Axel Eidstedt från HV71. Om detta kan ni läsa här.

Vad händer med Peter Öberg? Det återstår att se.

Mer läsning