Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målinriktad Eidstedt om valet av Modo: "Vill skaffa mig fler vapen"

Han har skyndat långsamt med sitt beslut. Till slut kände sig Axel Eidstedt, 21, redo för klivet – till en roll i Modo Hockeys nysatsning. "Jag tar ett steg neråt för att ta två eller tre framåt sedan", säger Eidstedt.

Annons

Tidigt under onsdagen sa Per Svartvadet i Modos sportråd att klubben fokuserade på att stärka upp backsidan, vilken innehöll fem kontrakterade spelare när onsdagsmorgonen grydde.

Det dröjde sedan inte länge förrän klubben presenterade Axel Eidstedt som back nummer sex i ordningen. Eidstedt kommer från HV 71 där han den senaste säsongen representerade SHL-laget i 41 grundseriematcher och 2 slutspelsmatcher, med en bit över 12 minuters istid i snitt per match.

Axel Eidstedt i HV-tröjan den gångna säsongen.

189 centimeter lång och över 100 kilo tung är Eidstedt en defensiv back – men hoppas kunna utveckla andra delar av sitt spel i Modo.

– Jag kommer alltid att vara den stora, starka defensiva backen ändå men vill vara bättre offensivt också. Jag vill bli en tvåvägsback. Jag känner mig trygg i den spelstilen jag har nu men vill skaffa mig fler vapen för att bli en allsidig ishockeyspelare, säger Eidstedt när Allehanda.se når honom efter ett träningspass på onsdagskvällen.

Varför föll valet på Modo?

– Det kändes spännande när de sa att de var intresserade. De har gått ner (till allsvenskan) nu precis men har någonting spännande på gång och vill upp igen. Man kan säga att vi delar samma målsättning och det känns som att vi passar varandra bra.

SE OCKSÅ: Häggqvist om Modos backförvärv: "I gränslandet mellan SHL och allsvenskan"

Axel Eidstedt, som fyllde 21 i mars, har som sagt hunnit skaffa sig en del SHL-rutin redan. Att han nu tar klivet ner till allsvenskan ser han inte som någonting negativt – tvärtom.

– Det är klart att det är ett steg neråt. Men jag tar ett steg neråt för att jag vill ta två eller tre steg framåt sedan. Jag är ute efter att få spela mer, säger Eidstedt.

Funderade du länge?

– Man kan säga att jag har skyndat långsamt. Jag har funderat över det, för att jag verkligen ska ta rätt beslut. Jag har ändå bott häromkring Jönköping hela livet och det är ett stort steg för mig flyttmässigt.

Är du hemmakär?

– (skratt) Det märker vi nu när jag flyttar... Nä, men det känns helt rätt och det blir kul med ett miljöombyte.

SE OCKSÅ: Experten utser Modos drömspelare till nästa säsong: "Han har gjort supersuccé och är ledig nu"

När Axel Eidstedt ansluter till resten av truppen är inte bestämt, eventuellt kommer han upp till Örnsköldsvik under nästa vecka. Det blir många nya ansikten men han känner tränarduon Andreas Johansson och Fredrik Olausson.

– Jag har bara en bra bild av dem. Det är killar som vill framåt och driver på, säger Eidstedt.

21-åringen opererade ena handleden efter säsongen och rehabtränar den nu. Allting går enligt plan och någon oro för att det ska påverka honom säsongen som kommer finns inte.

– Jag tar det lite försiktigt nu men det ska inte vara någon fara. Det var en sena som hoppade ur läge och så har de varit in och rättat till den.

Mer läsning

Annons