Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JVM-meriterade Emil Molin klar för Modo: "Han vet vad som krävs"

23-årige forwarden Emil Molin kommer att spela i Modotröjan nästa säsong, det bekräftade Modo under torsdagen. Molin kommer senast från spel i nordamerikanska AHL och ECHL. – Ett spännande namn och en bra hockeyspelare, säger Per Svartvadet.

Annons

Under den gånga säsongen har Emil spelat elva matcher i Dallas Stars farmarlag Texas Stars, samt 54 matcher i ECHL-laget Idaho Steelheads. Han har tidigare erfarenhet ifrån Brynäs, Mora, Rögle och Almtuna. Utöver det spelade han hem en silvermedalj för Sverige under junior-VM 2013. Nu skriver han på för en säsong i Modo Hockey, det skriver Modo på sin hemsida.

– Jag har följt Emil i många år. Han är en bra skolad kille från Gävle och Brynäs, som aldrig har fått det att lyfta riktigt som han trodde eller som utvecklingen förutspådde, säger Modos Per Svartvadet.

Molin har spelat i SHL för Brynäs. Men också i Hockeyallsvenskan och de nordamerikanska ligorna AHL och ECHL.

– Vi tror att vi kan hjälpa honom och att han kan hjälpa oss, fortsätter Svartvadet.

Han beskrivs som en god skridskoåkare med fina händer och en blick för spelet. Hockey ligger i blodet, pappan är ingen mindre än Brynäslegendaren Ove Molin och Emil har haft en lovade juniorkarriär där han representerat Brynäs J18-, J20- och A-lag.

2011 draftades han av Dallas Stars i den fjärde omgången.

– Vi räknar med att han kommer att vara på en av de högre positionerna på forwardssidan och han ska vara med och bidra med bra spel över hela banan, säger Per Svartvadet.

Molin väntas ansluta efter den kommande helgen för att genomgå tester och komma igång med träningen med resten av Modos trupp.

– Han har varit både i SHL och i Hockeyallsvenskan förut så han vet vad som krävs. Emil har en enorm potential eftersom han har egenskaperna i sig, han ska kunna leverera direkt men även utvecklas i den riktning han vill. Han är ett spännande namn och en bra hockeyspelare, säger Per Svartvadet.

Mer om Modos värvningar:

Konkurrenten hyllar Modos värvning: "Väldigt bra"

Experternas dom över Modos lagbygge – det här måste till

Backen Tommy Enström återvänder: "Väldigt roligt att en kille med stort Modo-hjärta nu vänder hemåt"

Mer läsning

Annons