Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli ny ordförande i Modo: "Vill börja jobba direkt"

Ut med en del av det gamla – och in med det nya. Fyra nya ansikten finns med i valberedningens förslag till Modo Hockeys nya styrelse. Om årsmötet går med på det blir Ulf Strinnholm Lidfalk ny ordförande efter Tomas Byberg.

Annons

– Det hade jag aldrig vågat drömma om, säger 48-åringen.

Att det ska bli förändringar i Modos styrelse har varit klart sedan länge – om inte annat hintade valberedningens Jörgen Schulze om det i en intervju för ett par veckor sedan.

På måndagen presenterade också valberedningen sitt förslag till ny styrelse.

Nya på listan:

David Marcusson, 36, vd på Höglandssågen.

Olof Lindqvist, 43, affärsområdeschef på Söderberg & Partners.

Jens Näslund, 40, kontorschef på SEB.

Och så Ulf Strinnholm Lidfalk, 48, vd och delägare i Lättelement – den i nämnda skara som föreslås bli ny ordförande.

LÄS OCKSÅ: Hägglund: En helt nödvändig renovering som ser spännande och vettig ut

– Jag har varit Modoit sedan barnsben, jag är 48 år och har följt hockeyn sedan jag var liten. Jag har aldrig spelat själv men har varit en supporter med stort hjärta. I och med min roll som vd och delägare på Lättelement har jag också varit en av de större sponsorerna sedan några år tillbaka och haft ett förhållande till klubben i den formen, säger Strinnholm Lidfalk och fortsätter:

– Jag är jätteglad för att jag fick frågan från valberedningen och känner ett stort engagemang för det här. Jag är otroligt inspirerad inför den här – eventuellt – kommande uppgiften. Vi ska inte föregå årsmötet nu utan vi får se om medlemmarna håller med valberedningen om att det här är bra.

Har du tid med det här?

– Ja, det har jag absolut. Vi som äger firman hade redan spånat i att börja gå ner i tid, så det här passade bra. Precis när valberedningen hörde av sig hade vi bestämt oss i den riktningen. Jag kommer att lägga mycket tid – och har den tiden också.

Enligt Anders Lindblad, ledamot i valberedningen, har ett digert antal namn passerat under arbetet med att forma den nya styrelsen.

– Det har tidigare inte varit något år med ett så stort engagemang från medlemmarna. Det är många som har hört av sig och haft synpunkter och förslag på namn. Det är ett enormt engagemang i föreningen.

Varför tror det att det är så?

– Föreningen har hamnat i ett lite utmanande läge och man behöver tänka till: Vad är det för styrelse som krävs för att vi ska ta oss tillbaka till SHL?

Och vad är det för styrelse?

– Vi har försökt hitta en mix mellan kontinuitet – att behålla erfarenhet och kompetens från den förra styrelsen – och förnyelse; nya människor som kommer in med nya infallsvinklar, erfarenheter och kompetenser.

SE OCKSÅ: De kan ta plats i nya styrelsen: "Solklart att Modo ska spela i SHL"

Den föreslagna ordföranden Ulf Strinnholm Lidfalk tycker att valberedningen har lyckats bra med sitt arbete.

– Vi har en härlig mix med olika personligheter och erfarenheter och jag är övertygad om att det blir ett bra driv och en bra kompetens på bred bas. Många av dem känner jag och jag tycker att man redan känner drivet. Jag längtar efter att få jobba aktivt med det nya och med Modos framtid.

Vilken blir din största utmaning om du blir invald?

– Att få ihop ett lagarbete och integrera det i det gamla arbetet. Vi måste både starta om och haka på det som har varit, så att vi får en kontinuitet mot traditionerna och det arbete som den tidigare styrelsen har gjort. Att få stormen som har varit att sluta virvla omkring – och att vi ska gå åt samma håll – är en utmaning som jag bara ser positivt på.

Ser ut att lämna styrelsen gör tre personer vars mandatperiod nu går ut: Mats Melbin, Erik Hägglund och Thomas Edblad. Dessutom försvinner sportrådets medlem Niklas Sundström. Kvar blir däremot en annan sportrådsmedlem, nämligen Anders Hedberg.

– Det är viktigt att ha en länk in till det sportsliga, menar Jörgen Schulze.

Kvar sedan tidigare blir också Anna Edman och Henrik Bodén, som båda har ett år kvar på sitt mandat, och därutöver föreslår valberedningen att Mats Svensson får förnyat mandat.

LÄS OCKSÅ: Här är valberedningens hela förslag till nya styrelsen

Mer läsning