Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: En helt nödvändig renovering som ser spännande och vettig ut

Modo Hockey hade ju inte varit det Modo Hockey vi känner om man inte byter personer på nyckelpositioner hela tiden.
Nu ligger ett förslag på en i stort sett ny styrelse och den här förändringen är absolut nödvändig för Modo Hockey.

Annons

Kontinuitet har inte varit Modo Hockeys starkaste gren, om man säger så. Därför kan Thomas Bybergs nio år i styrelsen varav tre år som ordförande ses som en evighet. Men det är nya tider nu, Modo Hockey är ett allsvenskt hockeylag och det behöver städas i den här föreningen. Thomas Byberg och hans kamrater har haft tre fruktansvärt tuffa år med den här våren som en effektfull avslutning på en sportslig mardröm.

Jag betvivlar inte en sekund att Byberg och hans styrelsekamrater slitit som djur, men som jag skrivit förut: nu är det läge att börja om med blankt papper.

Ulf Strinnholm Lidfalk kan bli ny ordförande i Modo Hockey.

Modo Hockey får in en ny vd och han kommer, om valberedningens förslag går igenom, stöttas av en styrelse där 48-årige Ulf Strinnholm Lidfalk, vd för Lättelement, föreslås bli ordförande och dessutom ser valberedningen att David Marcusson, Jens Näslund och Olov Lindqvist blir valda. De tre sistnämna är inte bara framgångsrika i näringslivet, de är också hockeymänniskor.

Jag tycker att valberedningen har gjort ett stort jobb, laguppställningen ser stark ut och valberedningen har lyssnat på de som ropat efter styrelsestädning och förändring. Dessutom ställde ju också hela styrelsen sina platser till förfogande direkt efter degraderingen till allsvenskan, så valberedningen fick tidigt veta att man måste bygga nytt. Det har man också gjort och det är bra.

Dock är jag förvånad över att Anders Hedberg väljer att vara kvar i styrelsen (han valdes in på två år i fjol) då han även är med i sportkommittén och det känns som om han sitter på en stol för mycket.

Om den här styrelsen blir vald har de ett enormt jobb framför sig tillsammans med nye vd:n Johan Widebro och då tänker jag inte i första hand på att göra jobbet som ska ta Modo tillbaka till SHL.

David Marcusson är en del av förslaget till ny styrelse i Modo Hockey.

Det absolut viktigaste är att hitta en lösning då det gäller arenan och därmed hitta en lösning med kommunen. Ja, jag vet att det här är en känslig fråga men också en tickande bomb om Modo Hockey ska vara kvar som elitklubb.

Den näst viktigaste punkten är att återupprätta förtroendet hos sina supportrar och sponsorer, att få lite positivt skimmer runt namnet Modo Hockey igen och få med alla ombord på båten. Sponsorer, och framförallt supportrar, har visat ett enormt engagemang då det gäller jobbet att få ihop en ny styrelse och det har valberedningens Jörgen Schultze vittnat om vid flera tillfällen.

Med en ny ordförande, ny vd och en kraftigt renoverad styrelse finns i alla fall intressanta förutsättningar och allra bäst är att det nu kommer in en vd och (förmodligen) en ny ordförande som inte har några barn ihop med Modo Hockey sedan tidigare, mer än som sponsorer.

Hur som helst, Modo har nu ett jätteläge att bygga nytt, ta rejäla omtag med sponsorer och supportrar, få dem att tro på Modo Hockey igen.

Jag hoppas att man tar den chansen.

TV: Modos valberedning om medlemmarnas engagemang

TV: Efter förslaget – möt mannen som kan bli Modos nya ordförande

LÄS MER: Förslaget: Här är Modos nya styrelse

Mer läsning

Annons