Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fantastisk personlighet", "Tobbe Enström-varning", "en vinnarskalle" – tränaren kommenterar alla Modos 14 nyförvärv

Modo Hockey står inför en totalrenovering som det allsvenska hockeylag man är och tränaren Andreas Johansson har att jobba med ett helt nytt lag.
Här går han igenom alla 14 nya spelare.

Annons

Läs också: Bara en pusselbit fattas i Modos lagbygge: "Det finns alltid plats för överraskningar"

– Vi har som alla vet en mycket mindre budget att jobba med och därför har vi varit extremt noggranna när vi plockat in nya spelare. Jag är väldigt nöjd med den trupp vi har, säger Andreas Johansson och fortsätter:

– Den känns väldigt spännande och framförallt har vi spelare som vill fortsätta att utvecklas, att ta nästa steg, och det är därför de är här.

Andreas Johansson berättar om de 14 nya spelarna i truppen.

Så här tycker Andreas Johansson om nyförvärven och vi börjar med målvakten Markus Olsson:

– En fantastisk personlighet. En stor, lång målvakt med räckvid som påminner om Linus Ullmark. Perfekt ålder och kan bli en snuskigt stor målvakt. Jag tror att han blommar ut, han har i alla fall alla förutsättningar.

Jonathan Leman:

– Han kommer att i den här miljön med bra träning att utvecklas ännu mer. Jag ser honom som en fysisk back med stora utvecklingsmöjligheter. Har alla förutsättningar att bli en bra tvåvägsback.

Jesper Sellgren:

– Såg honom i juniorlaget och tänkte "wow!" Inte så stor, men otroligt rörlig och kan stänga ytor. Lite Tobbe Enström-varning får jag på honom.

Enström kommer att bli en jätteöverraskning, enligt Andreas Johansson.

Tommy Enström:

– En väldigt intressant värvning, jag har alltid gillat honom. Sundsvalls bäste spelare i fjol. Rörlig, bra blick och bra förstapass och han kommer att bli en jätteöverraskning.

Axel Eidstedt:

– Jag ser Axel som en stabil SHL-back. När jag hade honom i HV var han vår bäste defensive back. När han var hel och frisk gick vi som tåget. Han är inte spektakulär på något sätt, men han är stark och klarar presspelet perfekt.

Drew Paris:

– Han är vår försteback och med försteback menar jag inte bara att han ska producera. Drew är bra offensivt, men han är också stark och rejäl, han kan lyfta istid och spelar box play. För mig är det en försteback. Han kommer att vara jättenyttig i alla moment och han har ledaregenskaper.

Henrik Björklund:

– "Björka" har jag sett sedan han var i J18 i Färjestad. Det här är en vinnarskalle, han tävlar så hårt att det nästan blir osunt för honom själv. Han täcker skott på träning, han ger allt i varje moment. Vi har jobbat mycket med hans fötter, få han snabbare och rörligare. Det här är en kille som kan göra 30 mål.

David Rundqvist:

– Han är en lirare, en fantastiskt bra skridskoåkare och är duktig med pucken. Det David behöver jobba på är att bli lite elakare, han måste ta för sig lite mer och tro på sig själv. Han har kvaliteter att bli en riktigt bra SHL-spelare.

Jesper Persson:

– Under min förra sejour i Modo gjorde han mål på allt i J18, sedan försvann han. Nu får Jesper en andra chans och jag ser hur han tränat, vilken inställning han har. Han ser väldigt rejäl ut och är en väldigt spännande spelare.

Oscar Stål Lyrenäs:

– Fantastiskt intressant spelare. I slutet på säsongen drev han J20 och han är riktigt bra när det är trångt, göra mål i trånga lägen som bara vissa spelare klarar av.

Karlkvist har blivit ett proffs, enligt Andreas Johansson.

Patrik Karlkvist:

– Han har gjort en jäkla resa med sin kropp och träningen, framförallt de sista två åren. Har i sommar varit all time high på alla tester, som vikt, fett och kondition. Han har blivit proffs helt enkelt. En stor rightare som kan göra mycket poäng och har högre potential än vad han fått ut.

Austin Farley:

– Han är jäkligt spännande. Vi fick intressanta scoutrapporter och vi fick en pålitlig bra källa. Det som sägs om honom är att han är lik Broc Little, men har lite mer edge i sig. Når han den nivån är vi jäkligt nöjda.

Pär Edblom:

– En väldigt bra värvning på det sättet att i den här ungdomen behöver vi rutin och ledarroller och han är en stabil center som kan ta ansvar. Jag hoppas och tror att det är kille jag kan luta mig mot och han vill fortfarande utvecklas.

Emil Molin:

– Jätteintressant spelare. Han vann poängligan före bland annat Filip Forsberg i junior-VM 2013 och det betyder att det finns någonting. Men det blir inte spikrakt för alla och vi har gjort ett committment och han kommer att vara bättre tränad än vad han någonsin varit och här tror jag att vi kommer att ha en kanonspelare.

LÄS MER: Hägglund: Kan Modo göra en "Island" kan det bli en spännande vinter

LÄS MER: Lär känna Modos stjärnvärvning

LÄS MER: Modo jagar en försteback

Mer läsning

Annons