Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan ta plats i nya styrelsen: "Solklart att Modo ska spela i SHL"

Fyra nya personer föreslås ta plats i Modos kommande styrelse. Allehanda.se träffade David Marcusson och Jens Näslund på måndagen – och de är rörande överens om att Modo ska tillbaka till högsta ligan.

Annons

David Marcusson (till vänster) och Jens Näslund föreslås få roller i Modos styrelse.

– Modo är det starkaste vi har i Örnsköldsvik och jag tror att grunden finns där för att Modo ska kunna ta tillbaka sin position, säger Jens Näslund.

Näslund, David Marcusson och Olof Lindqvist är tillsammans med den tilltänkta ordföranden Ulf Strinnholm Lidfalk de fyra nya ansiktena i valberedningens förslag till ny styrelse.

– Jag ska hjälpa till och driva förändring och jobba väldigt mycket med att få en bättre hävstång mellan intäkter och vad man kan satsa sportsligt, säger David Marcusson som trycker hårt på vikten av ett starkt ledarskap.

SE OCKSÅ: Modos valberedning om medlemmarnas engagemang: "Har aldrig varit så stort"

– En organisation kan aldrig bli bättre än sitt ledarskap och där tror jag att Modo har mycket att jobba med. Hitta ett program – både för hur man rekryterar kompetens men kanske framför allt hur man ska utveckla kompetens inom befintliga ledare och befintlig kompetens.

För de barn och ungdomar som spelar ishockey ska det hela tiden finnas en trygghet i klubben, menar Jens Näslund.

– Det är två delar när man driver ett förändringsarbete. Det är solklart att Modo ska spela i SHL och det är det kortsiktiga arbetet – att jobba för att ta sig tillbaka. Sedan har vi det långsiktiga: Modo Hockey och hockeyn i Ö-vik ska vara en trygg plattform för ungdomar, där alla känner att "här kan jag utvecklas, här har jag kul."

LÄS OCKSÅ: Hägglund: En helt nödvändig renovering som ser spännande och vettig ut

Se hela intervjun nedan:

Mer läsning