Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjurös framgångsrecept: Förändrad träning – och bebislycka

Det var en omtumlande vår för Jonatan Bjurö – en vår som slutade i dur när dottern Vera föddes i maj. Nu förbereder sig Modomålvakten för sin första hockeysäsong som pappa. "Jag är helt övertygad om att det kommer att hjälpa mig på isen", säger Bjurö.

Annons

28 matcher med Modo i SHL och ytterligare två med Björklöven i allsvenskan.

Där har ni all den matchtid Jonatan Bjurö fick under sin första säsong med Ö-viksklubben.

Nu är vi inne i prologen för säsongen 2016/2017 och Bjurö förbereder sig för en säsong där han förväntas bli klubbens förstemålvakt, framför den fem år yngre Markus Olsson.

– Jag vill vara en ledande spelare som laget kan lita på varje kväll. Mitt mål att spela många matcher – och hjälpa Modo att ta sig tillbaka till serien där klubben hör hemma, säger Bjurö.

Jonatan Bjurö – med ny, svartröd utrustning – förbereder sig för en säsong som förstemålvakt i Modo Hockey.

Om du spolar tillbaka bandet ett år och sedan spolar fram det igen – vad är det som skiljer i år jämfört med i fjol?

– Vi har en lite yngre grupp nu, en väldigt driven grupp där alla tävlar väldigt, väldigt hårt. Det är den största skillnaden. Vi var i SHL i fjol och skickligheten var väl snäppet högre – men i år är intensiteten väldigt hög och det är en fantastisk grupp att få vara med och bidra i.

LÄS OCKSÅ: Modos nya backjätte om övergången: "Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till"

Att intensiteten är högre i år, vad tror du det beror på?

– Det handlar mycket om vilka karaktärer vi har plockat in och hur Andreas (Johansson), Fredrik (Olausson) och Magnus (Helin) vill approacha det hela. Hur Andreas vill att vi ska se ut som lag, vilket fokus han har och hur han förmedlar de grejer vi ska lägga fokus vid.

För Jonatan Bjurö behövdes inte någon längre betänketid efter säsongen. Han var en av de första spelarna att förlänga sitt kontrakt med Modo Hockey efter degraderingen.

– Våren var ju lite speciell... Det var många tankar fram och tillbaka efter att vi ramlade ur, men jag insåg snabbt att det är här jag vill vara och det är här jag vill utvecklas. Det är en fantastisk plats att vara på. Jag har tränat väldigt hårt och målmedvetet under sommaren, säger Bjurö – som känner sig betydligt mer vältränad än tidigare.

– Jag har gått fram väldigt mycket fysiskt. Det är stor skillnad på isen, hur mycket jag orkar och hur snabb jag är, och det ska bli spännande att se i vinter.

SE OCKSÅ: Häggqvist om tryout-spelaren: "Intressant – men är det vad Modo är ute efter?"

Har du förändrat träningen på något sätt till den här säsongen?

– Jocke (Bäckström), fystränaren, har lagt upp det lite annorlunda och sommarträningen vi har haft nu tycker jag är bättre än den vi hade i fjol. Man lär sig ju saker hela tiden, vad som är nyttigt och inte. Vi har kört mycket mer komplex träning i år, inte så mycket tyngre vikter utan istället mer funktionell styrka där man använder hela kroppen. Korta, intensiva konditionspass. Det är väldigt likt hockeybaserad träning.

I maj blev Jonatan och sambon Sarah föräldrar till en dotter, Vera. Att bli förälder innebär givetvis en stor förändring i livet – och den förändringen ser Jonatan bara som positiv.

– Det är en fantastisk grej i livet som jag har fått. I slutet av förra säsongen var man väldigt nervös kring vad som komma skall – men nu när man har en liten dotter hemma som alltid ler så har man hela tiden den bilden i huvudet. Det får en att slappna av mer och känna att hockeyn är riktigt, riktigt rolig också. Och det är ju det som det handlar om. Jag är helt övertygad om att det kommer att hjälpa mig på isen.

LÄS OCKSÅ: Kommunens pengar en ödesfråga för Modo: "Ett exceptionellt läge"

Mer läsning

Annons