Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Johansson om Skröders framtid: "Har inte råd med det om vi ska vara seriösa"

För första gången på tio år är Per-Åge Skröder inte med när Modo gör sina första isträningar efter sommaren. Andreas Johansson berättar nu om kraven på veteranen för att han ska få ett nytt kontrakt. – Står han där med yxan i handen och brinner, ja då så får vi se och ta det beslutet då, säger han till SportExpressen.

Annons

Per-Åge Skröder och Andreas Johansson.

Per-Åge Skröders framtid i Modo Hockey är fortsatt högst oklar. Denna vecka kommer norrmannen träffa Modos sportsliga ledning och Andreas Johansson för ett samtal om kommande säsong och om Skröder har glöden som krävs för att spela.

När 37-åringen förra veckan pratade med Sporten om hans kommande beslut var han tydlig med att han inte kommer fortsätta om han inte känner sig 100 procent motiverad.

– Jag måste känna att jag kan gå för fullt. Den biten måste funka. Hade det bara handlat om revanschsug hade jag skrivit på direkt. Men jag måste vara rättvis mot Modo också, berättade han.

LÄS MER: Skröder om framtiden och dialogen med Modo

Just motivationen ställer Modo höga krav på, berättar Andreas Johansson för SportExpressen. Modos tränare menar att klubben inte har råd att ha spelare som inte brinner för uppgiften fullt ut.

– Jag ska vara helt ärlig. Hans status måste man ta en närmare titt på, en djupgående analys krävs. Det är lätt att tänka att han är en ikon och bara måste in i laget om han vill. Men just det har vi sett hundra gånger förut och det blir inte bra om man bara tänker så. Hockeyn är för komplex för det, säger han till tidningen.

– Vi har inte råd med det om vi ska vara seriösa. Men står han där med yxan i handen och brinner, ja då så får vi se och ta det beslutet då. Så är det med alla spelare. Till slut handlar det om att de måste leverera. Inte vad de gjort förut.

Andreas Johansson tillägger dock att Skröder skulle vara en stor tillgång om parterna hittar en lösning för framtiden.

– Det är klart han skulle tillföra. Han har en otrolig erfarenhet och är en duktig spelare. Egentligen tycker jag att han är bäst när det är som viktigast.

LÄS MER: Tidigare Modomålvakten Michal Zajkowskis annorlunda flytt – väljer spel i Skottland

Mer läsning

Annons