Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Johansson nöjd trots Modos förlust mot Salavat Yulaev: "Vi gör en bra match"

Modos första stapplande steg efter SHL-degraderingen togs mot Salavat Yulaev i Hedemora ishall på torsdagskvällen.
Och trots förlusten mot det ryska topplaget så var Modo-tränaren Andreas Johansson nöjd.
– Vi gör det jättebra mot ett topplag i Ryssland som redan spelat sju-åtta matcher, säger han.

Annons

Det var ett till väldigt stora delar nytt Modo-lag, jämfört med det lag som så snöpligt föll mot Leksand i SHL-kvalet i våras, som kom till spel mot Salavat Yulaev.

Och även om Salavat, med svensktrion Niklas Svedberg, Linus Omark och Andreas Engqvist i laget, vann rättvist så bjöd Modo på bra motstånd.

– Med tanke på att Salavat varit på is sedan den 9 juli och spelat en sex-sju matcher så gör vi det bra. Vi gör vår andra vecka på is, vår första träningsmatch, och kommer till spel med fyra killar födda 1998, som gör det väldigt bra.

Modo fick dock en tung start på matchen när Salavat kunde gå fram till en 2-0-ledning redan efter knappt sju minuters spel.

Så långt var Modo även pressat spelmässigt, men under andra halvan av inledningsperioden så tog laget för sig mer och kunde rättvis reducera till 1–2 i numerärt överläge när backen Jonathan Léman kunde smyga upp på bortre stolpen och placera in pucken, framspelad av Byron Ritchie och Jesper Lindgren.

En som visade framfötterna var try out-spelaren, slovaken Juraj Majdan, som anslöt till laget i söndags och som blev målskytt direkt när han reducerade till 2–4 i den tredje perioden.

– Jag har sett en del tv-klipp på honom och han har sin styrka runt målet och gjorde 53 poäng på 54 matcher förra säsongen. Sådana spelare är alltid bra att ha i laget.

Det "nya Modo" har tillbringat inledningen av den här veckan i Andreas Johanssons hemstad, Hofors, på ett träningsläger, men direkt efter matchen så tog laget bussen hem till Ö-vik.

LÄS ÄVEN: Modos tidigare sportchef utan jobb

Matchfakta

Salavat Yulaev–Modo

5–2 (2–1, 1–0, 2–1)

Målen: 1-0 (3.39) Andreas Engqvist, 2-0 (6.53) Dmitry Vorobyev, 2-1 (14.59) Jonathan Léman, spel 5/4, 3–1 (28.06) Andreas Engqvist, 4-1 (45.46) Teemu Hartikainen, 4-2 (47.32) Juraj Majdan, 5-2 (58.35) Artem Chernov.

Skott: 33–25 (10–10, 11–3, 12–12)

Mer läsning

Annons