Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Heier hoppas kopiera de norska landsmännens framgångar i klubben: "Alla i Norge har koll på Modo"

I söndags klockan tio på morgonen ringde telefonen - ett par timmar senare hade Andreas Heier packat bilen och påbörjat sin resa till Örnsköldsvik för att spela till sig ett kontrakt med Modo Hockey. "Det gick väldigt fort, men jag är glad över att vara här och drömmer om att få en plats i laget"

Annons

LÄS MER : Ö-vikssonen Tommy Enström tillbaka i Modo Hockey – något han längtat länge efter: "Modo har alltid varit nummer ett för mig"

Andreas Heier var inställd på ännu en säsong i Norge och Stjernen - nu är siktet om- och inställt på att övertyga klubbledningen och tränarna i Modo Hockey så pass mycket att den pågående tryouten resulterar i ett kontrakt.

Den 22-åriga norrmannen, som i fjol sköt 37 poäng på 45 matcher i Get Ligaen och 5 poäng på 13 matcher i landslaget, är enligt Modos sportchef Per Svartvadet en intressant spelare som är här på obestämd tid - ett beslut kommer att dröja.

– Det är en win-win situation för båda parter att ha Andreas här. Han får visa upp sig och komma in i vårt sätt att spela samtidigt som vi får se vad han är för en människa och spelare.

Ni har inget bestämt slutdatum på tryouten så vad är planen?

– Planen är som så att Andreas ska få visa upp sig både under våra träningar samt ett par matcher. Sen får vi se vad det blir av detta.

När Modo under onsdagen tränade både på för- och eftermiddagen var det en slutkörd men positiv Andreas som kunde summera sina första dagar i Örnsköldsvik:

– Det har varit jättebra. Laget verkar vara ett kanonlag och träningarna håller hög klass fastän det är alldeles i början av säsongen.

Hur känns det själv då?

– Det känns bra, men jag hoppas att mina handleder kommer igång snart också då de fortfarande känns lite stela när jag tar emot passningar och dribblar. Men det kommer, det viktigaste nu är att få igång benen.

LÄS ÄVEN: Modo testar norsk landslagsman.

Om det i framtiden faktiskt blir ett kontrakt för Andreas med Modo så är det inte den första norrmannen i klubben - det finns en lång tradition av norska spelare i Modo, där de flesta också gjort stora avtryck.

Faktum är att det är två spelare från vårt grannland som ligger etta och tvåa i listan över gjorda poäng per säsong i Modo Hockeys SHL-statistik (Mats Zuccarello 64 poäng och Per-Åge Skröder 59 poäng, se full fakta längst ned) - detta har givetvis inte gått Andreas obemärkt förbi.

– Alla i Norge som gillar ishockey har koll på Modo och vet att de är en bra förening som fostrat många storspelare som nu spelar i NHL, säger han och fortsätter:

– Sen är det klart att alla våra landsmän som gjort succé här har hjälpt till att sätta Modo på vår hockeykarta.

Hur reagerade dina kompisar när de fick veta att du skulle till Modo, då?

– De blev givetvis glada för min skull och de tyckte att det var riktigt häfigt att jag skulle få chansen i klubben.

Och hur skulle du känna om du fick ett kontrakt med Modo?

– Det skulle vara en dröm som blev sann.

De har gjort flest poäng per säsong för Modo i den högsta serien: 1/ Mats Zuccarello, 64 poäng, 09/10, 2/ Per-Åge Skröder, 59 poäng, 08-09, 3/ Niklas Sundström, 53 poäng, 08-09, 4/ Nicklas Danielsson, 52 poäng, 11/12, 5/ Per-Åge Skröder, 51 poäng, 11/12.

Flest poäng totalt över en säsong i Modos historia har finländaren Håkan Hjerpe gjort då han säsongen 84/85 sköt 67 poäng i division I. Se full statistik HÄR.

Mer läsning