Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade tre älvkadaver på Högberget

På tisdagskvällen hittade Lars-Åke Wennstig och hans dotter Emmy tre älvkadaver på Högberget nära Kyrkdal. Lars-Åke tror att älgarna dödats på ett olagligt sätt och har därför också kontaktat polisen.

- Vi brukar åka upp den här bilvägen för att titta på älgar och andra djur, berättar Lars-Åke Wennstig som bor i Bollstabruk.

Utflykten till Högberget, som ligger nära det mer kända Häxberget, på tisdagskvällen var den första sedan i höstas. Det är nämligen först nu vägen torkat upp och blivit farbar. Den här gången fick far och dotter inte se några djur.

- Det var när vi backade ner mot en vändplan som min dotter såg ett älghorn. Först upptäckte vi ett älgkadaver som låg i kanten av vändplanen.

När man tittade sig omkring upptäcktes ytterligare två högar med rester av älgar. Högarna bestod av päls, skalle och avhuggna ben. En tydlig likstank låg kring två av kadavren.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70