Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade sin kör per annons

Att körer söker efter körledare per annons är inte så ovanligt. Men det är ovanligt att körledare annonserar efter en kör.

Precis så gick det till när Charlotte Brorsson Trell tog över Motettkören i Härnösand.

Hennes man fick jobb på det stora sågverket i Bollstabruk och hon följde med från Stockholm. Charlotte är sångare och körledare, utbildad på Musikhögskolan. Paret köpte ett torp i Nora, strategiskt mitt i vårt område. Ganska snart fick ett vikariat som musiklärare på kulturskolan i Kramfors och via sin annons fick hon kontakt med Motettkören i Härnösand. Motettkören behövde precis en ny körledare efter Margareta Sandblom.

- Om vi är ett exempel på hur det fungerar när man flyttar till dom här trakterna är det inga problem. Och nu bidrar vi till befolkningsökningen igen, säger hon och klappar på magen.

Charlotte Brorsson Trell var redan färdigutbildad socionom när hon kände att det egentligen var musikbanan som lockade. Hon var en av de äldre eleverna på Musikhögskolan.

- Jag var närmare 30, det är därför det känns som jag försöker skynda på, ta igen tid, säger hon.

Just nu repeterar Motettkören inför sin stora julkonsert i Säbrå kyrka på lördag kväll. Den enda julkonserten är ofta den andra lik men den här julkonserten är av djärvare slag.

- Det är jättemycket nytt, som publiken förmodligen aldrig hört. Men jag tror att publiken klarar att bli prövad med ny musik, och den här kören är inte rädd att göra nya saker.

Motettkören har funnits under drygt 25 år. Motettkören gör gärna hela tematiska föreställningar, och blandar gärna i genrevalen.LARS LANDSTRÖM
070-650 78 20