Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade rakblad i bollhavet på lekland

Jim Wikner lekte med sina döttrar, 2 och 5 år gamla, i bollhavet på Baazinga lekland i Örnsköldsvik. Plötsligt skär han sig på något vasst. Det visar sig vara ett rakblad.
– Det var ju tur att det jag som skar mig och inte barnen, säger han.

Annons

Under måndagskvällen delades händelsen friskt på sociala medier och när Allehanda.se får tag på Jim berättar han vad som hände.

– Jag höll på att leka med barnen i bollhavet, dök ner för att gömma mig bland bollarna, Då skar jag mig på något vasst, säger han.

Han kände med handen längs kanten och fick upp ett vasst föremål. Det visade sig vara ett rakblad till en mattkniv, cirka 10 centimeter långt.

Jim lämnade in rakbladet till personalen och när Jims sambo Anna Ström kom till leklandet bestämde de sig för att åka därifrån.

Jim fick bara en liten skråma på fingret men Anna blir upprörd när hon tänker på vad som kunde ha hänt om något barn skadat sig på rakbladet.

– Tänk om de hoppat ner i bollhavet från kanten där och fått det i foten eller ännu värre, in i magen? Då blir väldigt mycket skadat, och fortsätter:

– Man undrar om det är någon sjuk människa som har lagt den där eller om det är kvar sedan en renovering, säger hon.

Therese Sundin som driver Baazinga lekland bekräftar att ett rakblad har hittats.

– Vi tar det här på största allvar och har även varit i kontakt med de som hittade det, säger hon.

Terese Sundin berättar att alla bollar tagits bort och att personalen gått igenom hela leklandet från golv till tak. En magnet har också använts för att säkerställa att inga fler farliga föremål finns.

– Man blir skärrad själv, nu var det som tur var ingen som skadade sig. Jag satte mig i bilen och åkte till leklandet på en gång. Jag var där på tio minuter efter det att jag fått veta och har gått igenom hela leklandet. Vi tar sådant här på största allvar.

Händelsen ska också polisanmälas. På frågan om hur ett rakblad kan ha hamnat i bollhavet så svarar hon:

– Vi har inga sådan knivar och har inte gjort några renoveringar. Det kan ha fallir ur någons ficka, säger Therese Sundin.

– Det är barn vi har att göra med säkerheten går före allt.

Barnens leklandsbesök fick ett abrupt slut, men Anna Ström hoppas att händelsen inte kommer att påverka leklandet negativt.

– Jag var tveksam till hur jag skulle agera. Jag valde att lägga ut det på Facebook, man vill ju att Leklandet ska vara kvar men samtidigt att de måste agera om något händer, säger Anna Ström.