Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk Bik-seger efter att 0-2 blev 3-2

Bik låg under med 0-2 och vände till 3-2 seger mot Alnö på bortaplan, därmed tog laget tre historiska poäng i "damettan".
– Efter underläget hade jag varit nöjd med oavgjort, nu blev det tre poäng, myste tränaren Sam Haglund.

Annons

Annars var det Alnös match under den första kvarten, men sedan tog Bik över totalt och spelet var mest på hemmalagets planhalva.

– Då åkte vi på 2-0 i baken efter en kontring av dem. Det var tungt i det läget.

Men Simone Edefall såg till att Bik fick kontrakt när hon reducerade till 2-1 efter att ha brutit in och avslutat med ett skott invid stolpen.

Psykologiskt minuten innan pausvilan. Därefter kunde Alnö ha stängt matchen i den andra halvleken, men skottet tog i stolpen.

Sedan böljade spelet fram och tillbaka, Mia Kvarnberg i Bik sköt över från nära mål.

Men Lorena Landete utnyttjade en hörna med sju minuter kvar, där bollen studsade lite hur som helst innan spanjorskan kunde kvittera för Bik.

– I det läget var jag nöjd med oavgjort efter att ha hämtat upp 0-2 underläget och kanske hade det varit mest rättvist.

Med tre minuter kvar av matchen slog Simone Edefall till igen, hon utnyttjade en för kort bakåtnick, och placerade bollen invid stolpen med ett halvvolleyskott.

Linnea Lundin var en jätte i försvaret för Bik och styrde och ställde med besked, Sandra Näslund jobbade kopiöst både som mittfältare och forward. Givetvis plussar vi också för Simone Edefall, forwarden som avgjorde matchen.

– Klart det var skönt att bärga en trepoängare efter premiärförlusten där jag tycker att vi skulle åtminstone haft en poäng. Men flyt och oflyt jämnar ut sig.

Division 1 Norrland

Alnö-Bik 2-3 (2-1)

A: Paulina Byström, Maja Nyman B: Simone Edefall 2, Lorena Landete