Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historien upprepar sig

/
  • Mario Kempe i Modo dundrade in i Linköpingsmålvakten Marcus Högberg i en anfallssekvens.
  • Mattias Ritola jublar glatt efter sitt 2-2 mål i upptakten på den tredje perioden.
  • Simon Önerud knockades, men reste sig och kunde fulltfölja matchen ändå.

Det börjar kännas igen vid det här laget.
Att Modo har problem med målskyttet.
– Vi har lägen nog för att vinna – igen..., säger Mattias Ritola efter 2–3 och en poäng hemma mot Linköping.

Annons

Klicka här för reprisen av Livebloggen och livebilder

På ett sätt var det två motpoler som möttes i Ö-vik under torsdagskvällen:

Modo – som inte sällan har förtvivlat svårt i offensiven, men trots allt släpper in få mål.

Linköping – som är hypervassa framåt, men också har fått vittja det egna nätet flest gånger av alla lag den här säsongen.

Klart på förhand var därmed att något av lagen skulle frångå den allmänna bilden av sig självt på Fjällräven Center is.

Det blev inte Modo.

– Självklart sätter det sig i skallen, säger Mattias Ritola om den bleka offensiven.

Modos förstecenter gjorde förvisso 2–2 i den tredje perioden och räddade därmed, skulle det visa sig, poäng till sitt lag – men han understryker ändå det som har kommit att bli ett mantra den här säsongen.

– Vi har folk i det här laget som har gjort poäng överallt annars. Det sätter sig i huvudet när det börjar gå emot. Samtidigt är det jävligt bra av oss att ligga där vi ligger, med tanke på att vi har så svårt att göra mål.

Det är nästan ett under..?

– Vi har ju de där två väggarna längst bak, säger Ritola och nickar mot platsen i omklädningsrummet där Linus Ullmark och Anton Forsberg sitter.

Den sistnämnde fick vakta kassen på torsdagskvällen och gjorde det bra. Målen gick inte att göra mycket åt; i första perioden lämnades 1–0-skytten Joachim Rohdin ren framför kassen och när Kent McDonell gjorde 2–0 i andra perioden skymdes Forsberg av Kyle Cumiskey.

I straffläggningen var sedan både Simon Hjalmarsson och Pär Arlbrandt superkyliga i sina avslut.

– Intressant att se två av deras straffskyttar kliva fram och sätta dit den, säger Modotränaren Anders Forsberg, som fick se straffmål (igen) av Jeff Tambellini, men också bommar från William Nylander och Per-Åge Skröder.

För femtielfte gången i vinter fick Forsberg svara på frågor om den bleka Modooffensiven, och för femtielfte gången konstaterade han att det måste bli bättre.

– För oss handlar det inte om tur eller otur, utan det är ett hantverk. När man får lägena måste man ta hand om dem; man måste bli snabbare i sina beslut, bättre på att sikta och hamna i rätt ytor. Det är någonting vi jobbar med dagligen.

Kanske kan firma Kabanov-Påhlsson-Nylander få fart på saker och ting. Den kedjan visade gott gry mot Linköping och nyförvärvet Kabanov nätade för tredje gången på fyra matcher när han snyggt satte 1–2 med en backhand i den andra perioden.

Annons