Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hilldings kyla gav seger

Annons

Alla poäng är viktiga.

Det vet både Örebro och Färjestad.

Inte konstigt att det krävdes straffar innan Färjestad kunde få åka hem till Karlstad med 2-1 och bonuspoängen i bagaget i SHL-hockeyn.

Två lag i nedre delen av tabellen. Båda skadedrabbade och båda i behov av poäng. Att Örebro-Färjestad stod 1-1 efter tre perioder var inte mycket att förvåna sig över.

Första perioden var intensiv men nästan kliniskt fri från heta chanser och det dröjde till 3.23 in på andra perioden innan första målet kom. Det slarvade FBK-målvakten Danny Taylor fram. Ohotad lyckades han inte få undan pucken utan Emil Kåberg kunde sno den och passa Thomas Enström som kunde ge Örebro ledningen.

Den klantigheten kvitterade Örebro genom att sedan ta två korkade utvisningar.

Först tog Martin Johansson en tvåa för en tripping 38 sekunder in på lagets första powerplay och sedan såg man till att ha för många spelare på isen och ge FBK spel fem mot tre i 39 sekunder.

Då satte Färjestads Pontus Åberg - som nyss var den utvisade FBK-aren - kvitteringen till 1-1 och att domarna valde att ringa på målet var bara för att slå fast om Örebro hade fått in Martin Johansson eller ej och i så fall skulle spela fem mot fem.

I tredje perioden fick båda lagen varsin chans i powerplay och i båda fallen för tripping-utvisningar men utan att kunna utnyttja lägena.

I stället fick de 5 200 i utsålda Behrn arena se en straffläggning där Joakim Hillding såg till att bonuspinnen hamnade i Karlstad.

Mer läsning

Annons