Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HFF tog poäng i Boden

Härnösands FF tog med sig ett poäng med sig hem i bagaget efter 1–1 borta mot Boden i division 2 Norrland under lördagen. Med tanke på matchbilden var det ett rättvist resultat.
– Ja det tycker jag. Vi är värda ett poäng efter det stenhårda arbete som spelarna lägger ner, säger tränaren Patrik Jonsson.

Annons

Boden hade mycket mer boll än HFF under matchen. I stället fick Härnösandslaget lägga fokus på försvarsspelet. Att möta Boden var inte en lätt uppgift enligt HFF–tränaren, eftersom att de har ett bra passningsspel och bra rörelse samt matchvinnartyper.

Hemmalaget hade också en bra period i samband med deras ledningsmål i den 13:e minuten. Men Philip Olofssons 1–0 varade bara i tio minuter. Adam Kalenga petade bollen i djupet till Robin Bergman som återigen får göra mål och gästerna fick med sig 1-1i paus.

– Det var ett otroligt betydelsefullt mål. Våra spelare fick energi och Boden tappade sin energi de fick i samband med ledningsmålet.

Förutom målen som skapades fick inte de 417 personerna som såg matchen se några riktigt heta målchanser från något av lagen i första. De möjligheter som producerades kunde HFF–målvakten William Amamoo stoppa.

I paus gick snacket hos gästerna att de måste hålla fokus, vara noga när de vunnit boll, att inte tappa den igen så de fick vila med bollen. Fast det var ändå Boden som fortsatte att äga boll i den andra halvleken. Båda lagen skapade målchanser där Boden bland annat fick ett bortdömt mål. Några fler mål blev det inte utan delad pott i omstarten av serien fick de bli mellan dessa två lag.

– Bra koncentration och att vi orkar bidrar till dagens poäng. Samma sak när gäller inställning och fight, vilket räcker långt. Därför är vi nöjda med ett poäng.

Hur betydelsefullt var ett poäng inför fortsättningen av serien?

– Serien kan avgöras på en poäng, en poäng kan vara skillnaden att åka ur eller placering ovanför strecket. Vi tog ju en placering i och med dagens match. Men viktigast känns ändå den moral vi visar upp, avslutar Jonsson.