Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HFF-coachen: "Vår bästa match någonsin här i Skellefteå"

Efter två bleka insatser lossnade det spelmässigt för Härnösands FF i det svåra bortamötet med Skellefteå.
– Vi svarade för en klockren insats. Vår klart bästa match häruppe någonsin, klargör HFF-coachen Niclas Hälldahl efter 2–0-vinsten.

Annons

2–2 hemma mot Gällivare/Malmberget följdes upp av 0–0 borta mot Anundsjö.

Inför den tredje omgången av totalt 26 i årets Division 2 Norrland fanns dock goda förhoppningar i HFF-lägret inför avfärden till Skellefteå.

– Definitivt. Skellefteås sätt att spela fotboll liknar vårt och att det gör att vi vet hur man skall göra det svårt för dem. De försökte febrilt hitta in runt kanterna på oss, men i dag hade vi formerat om trupperna och stängt de ytorna, berättar HFF-coachen Niclas Hälldahl.

Jämfört med startelvan mot Anundsjö fanns dock bara smärre förändringar i namnen, men däremot spelarnas platser var omändrade.

Med Robin Bergman i speldugligt skick fick Nick Scharkowski ta ett kliv ned som släpande bakom "Berre". Bamekee Touré fick starta på en högerytterplats och Jimmie Gustafsson fick ta det defensiva ansvaret på vänsterbacken.

– Vi visste att de hade en snabb kille på högerkanten men Jimmie neutraliserade honom totalt, berömmer Hälldahl som även fick se sin nye centrale mittfältare glänsa i debuten.

Ukrainaren Oleg Lashyn spelade 60 minuter innan han fick utgå med magsmärtor, men hann dominera mittfältet med eftertryck innan han ersattes av Niclas Bönström.

– Han var i mitt tycke en av planens absolut bästa spelare. Å andra sidan har jag en hel radda med HFF-killar jag skulle vilja hissa i dag. Så bra var vi, myser Niclas Hälldahl.

Målen då?

Ja, det första kom efter en knapp kvarts spel.

– Vi drog upp ett anfall på högerkanten där Touré vann en 50/50-duell med David Bystedt faktiskt (HFF:are i fjol) och placerade in ett bra lågt inlägg snett inåt bakåt som Robin Bergman säkert dirigerade in i bortre burgaveln.

Enligt rapporterna kunde dock gästernas ledning varit betydligt mycket större.

– Det kunde lika gärna stått 0-3. De hade en hörna som William Amamoo var uppe och plockade ned, mer än så hotade de inte med trots att de hade det huvudsakliga bollinnehavet, förklarar Hälldahl.

Efter paus fortsatte matchbilden på ett liknande sätt.

– Ja, de försökte med trebackslinje på slutet, men det kändes aldrig oroligt. Vi hade nog typ 10-3 i farliga målchanser, så Adrian Borosteans 2–0 med en kvart kvar kom fullt logiskt, summerar Niclas Hälldahl som nu fått in nödvändigt självförtroende i truppen.

Efter tre spelade omgångar ligger Härnösand trea i serien.

På lördag kommer uppländska Strömsberg på besök på Högslätten.

Läs mer: Sent segermål för FV: "Det var ett rån"

Läs mer: HFF-coachen Niclas Hälldahl inför seriepremiären: "Jag har inte råd med fler böter"

Här är läget i Division 2 Norrland