Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta tvillingar när Luleå vann

Annons

Tvillingarna Abbot var glödheta när Luleå besegrade Linköping med 3-2 i SHL-hockeyn på fredagskvällen.

Luleå fick en drömöppning men var nära att tappa matchen i slutet.

Linköping tog ut målvakten när Luleå hade en spelare utvisad och reducerade till 3-2 genom Jonas Junland med en dryg minut kvar att spela. Östgötarnas press, med egen tom kasse, fortsatte ända till slutsignalen.

Men jag var inte nervös att de skulle lyckas kvittera. Det var de som hade pressen på sig, de måste göra mål, för oss gällde det bara att göra vårt jobb och hålla dem borta från målet, säger Cam Abbot.

Segern var Luleås sjätte på de sju senaste matcherna.

Vi har spelat stabilare efter jul. Jag vet inte varför. Alla lag har svackor och det gäller bara att fortsätta jobba hårt, och det har vi gjort, säger kanadensaren. Vi har två bra målvakter och alla kedjor producerar, säger han.

Men mot Linköping var det bara förstakedjan som gjorde mål.

Norrbottningarnas första kontring ledde till mål efter 34 sekunder genom Cam Abbot, framspelad av tvillingbrorsan Chris.

I början av andra perioden var det Chris Abbots tur att hitta nätet genom ett läckert direktskott som gav 2-0. Cam stod för framspelningen.

Daniel Mannberg, tredje länken i kedjan, slog till i tredje perioden när han gjorde 3-1.

Vi fick en olycklig start, samtidigt som Luleå var bra från början. Det kändes som att vi inte var med och knappt klivit av planet, sade Roger Melin, Linköpings tränare.

Östgötalaget låg under med 2-0 när slutrundan började. Kent McDonell lyckades reducera till 2-1 när Luleå backade hem.

Jag tycker att vi hade pucken i mål redan i andra perioden. Men domarna brydde sig inte ens om att videobedöma den situationen, jag fattar inte varför. Men skit i det. Jag tycker att vi visar stor moral och hjärta när vi jobbade oss in i matchen och krigade ända till slutet, sade Roger Melin.

Linköping fick klara sig utan SHL:s målkung Chad Kolarik som lämnade återbud i sista stund inför fredagsmatchen.

David Rautio vaktade norrbottningarnas kasse och spelade stabilt.

Men Christian Engstrand var kvällens målvakt. Hans storspel höll Linköping kvar i matchen under de två första perioderna när Luleå dominerade spelet totalt.

Mer läsning

Annons