Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta målvaktsparet

/
  • Linus Ullmark är trea i målvaktsligan i SHL. Anton Forsberg ligger sjua.

Många anser att Modo har seriens bästa målvaktspar.

– Det får andra värdera. Men jag är jättenöjd med var de är just nu och sättet de arbetar på daglig basis, säger målvaktstränaren Maciej Szwoch.

Annons

Linus Ullmark är trea och Anton Forsberg sjua i målvaktsligan.

– Det är jättekul. De jobbar hårt varje dag för att ge sig själv en bra möjlighet att spela bra. Sedan supportras de av ett riktigt jäkla bra försvarsspel. Box play har ju varit fenomenalt bra, säger Maciej "Masken" Szwoch.

Modomålvakterna har spelat åtta matcher var. Ullmark har släppt in 1.52 mål i snitt per spelade 60 minuter. Forsberg ligger på 2.17. Deras räddningsprocent är 94.12 respektive 92.44.

– Vi tittar inte jättemycket på den statistiken, utan vi tittar i vinstkolumnen. Räddningsprocenten är bara en positiv bonus och något för egot och självförtroendet.

Vad tittar du på?

– Jag tittar på segrar och prestationen. Man kan hålla nollan och göra en dålig prestation. Man kan släppa in åtta kassar och göra en fenomenal prestation. Prestationen är avgörande för oss.

Ullmark har fyra vinster och Forsberg fem.

– De får mycket speltid båda två. Man måste komma ihåg att de är unga fortfarande. Det är lika viktigt för oss att de går in och spelar och gör bra prestationer som att de tränar på en hög nivå.

Är det något i deras agerande som skiljer sig från i fjol?

– Det går inte riktigt att jämföra eftersom det är ett nytt målvaktspar i år. Men det är egentligen ingen skillnad på Antons spel i år jämfört med i fjol. Han har en tydlig matchplan som han spelar efter. Det som han lagt till är att han blivit ännu bättre fysiskt. Det är ett stort plustecken för Anton med tanke på det energikrävande spelet som han spelar.

– Linus har vuxit som människa och idrottsman. Han har förstått hur viktigt det är att komma väl förberedd varje dag.

Nämn en egenskap hos dina målvakter.

– Antons största tillgång är hans noggrannhet. Han har förmågan att komma hit och göra samma sak på samma höga nivå varje dag.

– Linus är en exceptionell talang. Han har kunskapen som många målvakter bara kan drömma om. Sättet han rör sig på, sättet han läser spelet på. Och han är otroligt intelligent.

Linus Ullmark spelade förra landslagsturneringen, men fanns inte med i truppen till Karjala Cup.

Har du någon synpunkt på det?

– Nej, för det är inte jag som tar ut laget. Han gled in på ett bananskal förra gången, eftersom Johan Backlund inte kunde komma in i Ryssland (visumkrångel). Det var en jättebra erfarenhet för Linus del och någonting han dragit nytta av här, säger Maciej Szwoch.

Om man ska gå efter matchningen så här långt kommer Anton Forsberg att stå borta mot Frölunda i kväll. De har vaktat kassen två matcher i rad.

Annons