Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het debatt om köksorganisation

En motion av Ingemar Jonsson, centern, att tillsätta en utredning om att flytta kommunens kök i västraområdet att ligga under medborgarkontoren diskuterades flitigt under fullmäktige i Sollefteå.

Sedan några år tillbaka lagas mat för äldreomsorgen i centralorten, Långsele, Helgum och Undrom i Kök-ett på Sollefteå sjukhus. Vård- och äldrenämnden har en utredning som tittar på om det är möjligt att utöka detta så att Kök-ett distribuerar mat även till äldreomsorgen i Västraområdet.

Ingemar Jonsson har föreslagit en utredning om att organisatoriskt flytta kommunens kök i västraområdet från vård- och äldrenämnden samt barn- och skolnämnden till medborgarkontoren i Ramsele, Junsele och Näsåker.

Detta drog igång en het diskussion om priser på matportioner och om det är vård- och omsorgsnämndens uppdrag att driva matställen för allmänheten.

Ingen ledamot var mot utredningen men att en översyn skulle knytas till att föra över köksorganisationen till medborgarkontoren fick inget större gensvar.

/Allehanda.se