Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hervor Sjödin: "Femdubbla stödet till Mannaminne"

Anders Åberg får kraftfull support för sitt livsverk från kulturprofilen Hervor Sjödin i Sollefteå.
– Jag uppmanar landstinget att femdubbla alla stöd till Mannaminne! vädjar hon.

Hervor Sjödin tog del av Katarina Östholms reportage om Anders Åberg och Mannaminne häromveckan och reagerade direkt.

I ett välformulerat brev till landstinget påminner hon om vad den ofattbara skapelsen mitt i världsarvet Höga kusten faktiskt betyder.

"Mannaminne är ett världsarv i sig, ett kulturcentrum, en installation av obegripliga mått, som ger ett myller av upplevelser", skriver hon och fortsätter:

"Tanken svindlar när man vandrar runt bland byggnaderna, installationerna, konstverken: allt detta är frukten av en enda mans konstnärliga fantasi och skapelseförmåga."

"Hur är det möjligt? Hur ska vi hjälpa honom att fortsätta? Hur ska han orka med att genomföra alla idéer han ännu bär på?"

Hervor Sjödin drar slutsatsen tvärtemot landstinget. Stödet måste öka, inte plockas bort.

– Jag förstår inte att vi inte ställer upp nu för detta fullständigt mirakulösa ställe. Så enastående – och så himla roligt, kommenterar hon.

I stället ska vi spara på sjukvården?

– Absolut inte. Är det någon som håller på Sollefteå sjukhus är det jag. Man får inte ställa dem mot varandra.

– Dessutom är det som jag skriver i brevet. Han drar turister i massor och därmed sysselsättning och i slutändan pengar till länet. Det blir ren vinst att satsa på Mannaminne.