Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hersley avgjorde för Leksand - igen

Annons

Patrik Hersley, Leksands specielle matchvinnare, har slagit till igen.

I mitten av den första perioden hemma mot AIK gjorde han matchens enda mål vilket betydde tre viktiga poäng för dalkarlarna.

Backen Hersley är en målkung som har storspelat under hela SHL-säsongen. Nu pratas det om debut hockeylandslaget Tre Kronor.

Jag har hört snacket och det känns naturligtvis väldigt roligt om folk ser mig som en framtida landslagsspelare. Just nu går allt perfekt. Jag blir inte trött och målen kommer automatiskt. I dag var det bara att slå pucken i nättaket när den plötsligt kom framför mig. Helt otroligt, säger Hersley, som gjorde säsongens tionde mål och matchas oerhört hårt av tränaren Andreas Appelgren. Vi i laget brukar säga att det bara är att passa pucken till Hersley, så gör han mål. Patrik är oerhört bra just nu och är minst lika duktig som de andra backarna i landslaget. Visst vore det kul om han får chansen i Tre Kronor. Men jag är naturligtvis också glad över att få ha alla spelarna hemma under landslagsuppehållen, säger Appelgren.

Han har också fler anledningar till att vara belåten.

Den här veckan har Leksand gjort till sin speciella "playoff-vecka". Nu möter de Färjestad, AIK, Örebro och Växjö. Fyra lag som senare kan hamna i kampen om att undvika kvalserien.

Därför skapar vi nu vår egen "playoff-vecka" där det handlar om att ytterligare skärpa oss. Både före, under och efter matcherna. Det är perfekt i november som är en viktig månad, säger Appelgren.

Han kan nu glädjas år att Leksand fått en perfekt inledning på sin vecka med segrar mot både Färjestad och AIK.

I matchen mot AIK inledde Leksand med säsongens bästa spel. I slutet av den andra perioden mattades Leksands övertag. AIK kom tillbaka in i matchen och dominerade i slutperioden, utan att göra mål.

Det är tråkigt att vi, trots bra spel i slutet av matchen, inte orkade kraftsamla till den energi som krävdes för att slå in pucken i mål. Det känns tungt, men samtidigt måste vi komma ihåg att vi mötte ett Leksand som har ett oerhört bra försvarsspel. Det är inte lätt att göra mål på den. Nu får vi åka hem och ladda om, säger AIK-tränaren Rikard Franzén.

Mer läsning

Annons