Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrskogsskolans cafeteria satsar hälsosamt

Nyttigt fika och mellanmål serveras numera i Herrskogsskolans cafeteria. Elevrådet sköter ruljangsen och är de som bestämmer vad som ska finnas att köpa.

- De har bestämt att det bara ska finnas två sorters godkakor. I övrigt har vi pumpabullar, baguetter, toast, drickyoghurt och mycket frukt, säger skolvärdinnan Anna-Karin Fahlén, som hjälper eleverna med cafeterian.

Ingen läsk finns att köpa utan bara fruktdryck och mineralvatten. Vanligt godis är också bannlyst, däremot finns sockerfritt tuggummi och halstabletter.

- Just nu har vi också glass. Men det är bara under några veckor nu på våren, säger elevrådets ordförande Peder Svensson.

Kaffe och te finns naturligtvis också i sortimentet. Dessutom serveras mellanmål i cafeterian sedan matsalen stängt för dagen.

De som besöker cafeterian kan också göra mer än bara fika. Olika typer av spel, både sällskapsspel, biljard, pingis, dataspel samt bollar finns att hyra för den som vill.

- De får lämna in sin skåpnyckel som pant så att vi kan vara säkra på att få tillbaka spelen, säger Anna-Karin Fahlén.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61