Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Larsson tar över Falkenberg

Annons

Surret stämde - Henrik Larsson är Falkenbergs FF:s nya tränare.

I det stora hela hade jag inte tänkt ändra för mycket, säger han.

Larsson presenterades i dag under en välbevakad presskonferens i klubbens lokaler vid Falkenbergs IP.

Jag är väldigt glad för att vara här. En fantastisk utmaning, säger, Henrik Larsson, som möttes av spridda applåder när han kom in i lokalen. Det ska bli skoj det här.

Han säger sig vilja jobba vidare på det spår som varit som framgångsrikt under året då Falkenberg tog sig upp i allsvenskan.

Det är viktigt att vi kan ha den omställningsfotbollen som laget hade. I det stora hela hade jag inte tänkt ändra för mycket, eftersom jag känner att killarna är trygga i den här spelidén.

Sedan klubben blev klar för allsvenskan har inte bara succétränaren Hasse Eklund lämnat Falkenberg. Även flera tongivande spelare har försvunnit - högerbacken Danny Ervik till Mjällby, löftet Niclas Eliasson till AIK och skyttekungen Victor Sköld till Åtvidaberg.

Det kommer att behövas någon eller några spelare, säger Henrik Larsson, som däremot inte vill prata om på vilka positioner han vill förstärka. Min tränarfilosofi? Jag vill ha ett passningsspel, men för mig är ett passningsspel inte bara längs backen, säger Henrik Larsson.

Han vill varva kort med långt för att luckra upp motståndarförsvaren.

Men framför allt vill jag ha spelare som brinner. Jag vill ha spelare som vill någonting med sin fotboll. Jag vill ha spelare som inte bara är nöjda med att vara i Falkenberg.

Kontraktet är på ett år. Både Larsson och klubben kallar det för ett rullande kontrakt - om allt känns bra är tanken att det ska förnyas år efter år.

Det passar för båda parterna, säger Henrik Larsson, som dock inte hymlar med att det är bra att känna på varandra och att han i det långa loppet faktiskt har större mål i sin karriär än att träna Falkenberg. Man vill inte alltid vara låst, om vi ska vara ärliga.

Larsson vill inte svara på om han haft anbud från andra klubbar.

Han inledde sin tränarkarriär i Landskrona Bois 2010 och har sedan i våras varit assisterande i moderklubben Högaborg i division 2.

Mer läsning

Annons