Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Henke" slutar i landslaget

På lördagen blev Henrik Larsson landslagets äldste utespelare genom tiderna.

På söndagen sade 38-åringen att karriären i Blågult med all sannolikhet tar slut på onsdag:

Det är nog färdigt nu. Det är dags att tacka för sig.

Henrik Larsson är 38 år och 24 dagar gammal när Sverige möter Albanien på onsdag. Även om Helsingborgsanfallaren slutat flera gånger tidigare så meddelade "Henke" bestämt att det med all sannolikhet lär vara sista gången som han spelar en landskamp för Sverige.

Även om Malta skulle utföra mirakel mot Portugal så kommer Larsson inte att spela fotbolls-VM för Sverige i Sydafrika.

Nej, som det känns i dag så blir det inget även om vi går till VM.

Ser slutet på karriären

Allt talar för att matchen på Råsunda på onsdag blir den 107:e och sista landskampen.

Jag är 38 år. Jag lär inte satsa på ett ytterligare mästerskap, säger lagkapten Larsson, som gjort 37 mål för Blågult.

"Henke" vet inte ens om han kommer att spela fotboll efter november månad.

Jag vet inte vad som händer med fotbollen för egen del. Jag hoppas fortfarande att vi ska gå till play off, men om det inte blir så...ja, så fort jag vet vad jag ska göra så kommer jag att säga det.

Larsson, som just kommit tillbaka efter en knäskada, ser inte fram emot ännu en tung försäsong med löpträning och styrkepass.

Det blir inte roligare och roligare för varje år. Just nu känns det lagom skoj. Men jag vet att det måste göras för annars kan man inte prestera.

Vill bli tränare

I stället öppnade Larsson dörren till en tränarkarriär. Han uteslöt varken jobbet som tränare i Helsingborg eller rollen som svensk förbundskapten.

Jag vill definitivt bli tränare. Jag har samlat på mig mycket erfarenhet genom åren och jag tycker att jag ser fotboll ganska bra. Jag har en klar spelidé om hur jag tycker man ska spela. Hur kommer ni att få se då.

"Henke" sågade den svenska tränarutbildningen, men sade att det fanns planer på att gå en utbildning i Skottland. Om han tar steget över till tränarsidan läggs skorna definitivt på hyllan:

Jag tror inte på att bli spelande tränare.

Den 1 november spelar Helsingborg borta mot Elfsborg i allsvenskan. Det kan bli sista matchen för Henrik Larsson. Men innan dess kommer ha att ge allt mot Albanien på onsdag:

Vi måste vinna. Tänk om vi inte vinner och det händer någonting nere i Portugal - då skulle i alla fall inte jag kunna förlåta mig själv. Största sannolikheten är att det inte räcker, men vi måste försöka.