Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvärnet vill rekrytera unga soldater

Efter beskedet att försvarsledningen vill satsa i Härnösand tar nu hemvärnet nya tag för att rekrytera medlemmar. Helst vill man ha in yngre kvinnor och män som relativt nyligen gjort värnplikten.

- Bland annat kommer vi att genomföra en rekryteringsdag i Härnösand på lördag där vi visar upp vår verksamhet, berättar Anders Lundquist, som nu tillsammans med sina kollegor lägger sista handen vid denna kampanj.

Under kampanjdagen kommer hemvärnet att samarbeta med andra frivilliga organisationer. Det ska finnas möjlighet att se och pröva hemvärnets fordon. Även de frivilliga motorcyklisterna kommer att finnas på plats.

- Vi har gott om plats i organisationen och skulle kunna vara dubbelt så många. vi hoppas nu att intresset för hemvärnet ökar. Vi tror att information om verksamheten kan bidra till detta, säger Anders Lundqvist.

/Allehanda.se