Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänstpersonal: Vi sliter som djur – låt oss åtminstone få en jultallrik

Jag har nu fått mejl från chefen för ordinärt boende, där de uppmuntrar min chef inom hemtjänsten att inte få använda vårt årliga 200-kronorsbidrag till middag.

Vi brukar alltid spara denna och använda den till julen för att ha en trevlig gemenskapskväll oss medarbetare emellan.

Vi inom hemtjänsten sliter som djur varje dag för att få vår verksamhet att fungera. Örnsköldsviks kommun är arbetsgivare och man blir behandlad som slav. Lågavlönad, dåliga arbetsvillkor, stress och press varje dag året runt.

När man får dessa mejl känner man sig inte uppskattad alls av vår arbetsgivare. Man blir bortglömd, utelämnad som slav inom hemtjänsten.

Vi verkar som vanligt inte vara något värda!

Vill ni ha kvar era medarbetare så kan ni inte skylla på dålig ekonomi. Förbättra för oss anställda istället. Jag kan strunta i jultallriken om vi fick bättre löner, bättre arbetstider och villkor samt mindre stress och press. Då detta inte kan uppfyllas så är vår 200-kronorspeng ingenting.

Jag tycker att även ni chefer inom kommunen kan snåla. Ni har chefsmöten flera gånger i månaden. Betalar ni för allt detta själva, eller står kommunen för den kostnaden?

Less och snart utbränd arbetare inom hemtjänsten i kommunen

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: [+] Vissa kommunanställda får jullunch – andra inte: "Dialogen kring det här kom ganska sent"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel