Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänstpersonal drabbad av olyckor

Fyra anställda inom Kramfors kommuns hemtjänst i Lunde-Noraområdet har i år råkat ut för trafikolyckor i tjänsten. En trolig orsak är bristande vägunderhåll i området med mycket spåriga vägbanor.

- Vi har även haft några incidenter med avåkningar men de fyra olyckor vi har rapporterat in är dikeskörningar där bilarna blivit skrot, berättar Anders Lundkvist, enhetschef för Lunde-Nora hemtjänstgrupp.

Det är uteslutande personal från hans grupp som har råkat ut för olyckorna där lyckligtvis ingen person kommit till allvarlig skada. Två av olyckorna har inträffat på gamla E4 på raksträckan norr om Gålåbacken.

- I de diskussioner vi har haft med skyddsombudet och inom personalgruppen har det kommit fram att olyckorna med 90 procentig säkerhet beror på det dåliga vägunderhållet med spåriga vägar, säger Anders Lundkvist.

Den personal som har varit inblandad i olyckorna har uppgivit att de kört sakta och försiktigt. Detta just med anledning av att vägarna har varit så spåriga. Olyckorna har rapporterats in till Arbetsmiljöverket som begärt in en utredning från Kramfors kommun i syfte att finna de bakomliggande orsakerna.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70