Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemslöjdens och Trasmattans dag firades på Ödbergska gården

Lördag 7 september firades Hemslöjdens- och Trasmattans dag på Ödbergska gården.

Annons

Det är en bra kombination eftersom trasmattan har djupa traditioner i hemslöjdsrörelsen. Den ligger också rätt i tiden. Återbruk är ett genomgående tema för årets upplaga av Hemslöjdens dag. I trasmattan kan man ta tillvara utnötta textilier och återskapa något både användbart och vackert. Trasmattorna på hässjan hälsade besökarna välkomna innan regnet satte stopp och de måste plockas in igen. Vilken lust och skaparglädje mattorna utstrålar.

Naturskyddsföreningen fanns också på plats och visade på vilket sätt man kan förlänga livet på älskade plagg genom att lappa och laga. Det visar att en reaktion på slit och släng har blivit en trend i samhället, något vi välkomnar. Lappa och Stoppa är också titlar på nyligen utkomna böcker som visar hur man kan gå tillväga. Det är numera inte en kunskap som alla äger.

Inne på Ödbergska gården var det en strid ström av besökare som kunde se och uppleva slöjd av många olika slag. Det blev många spännande möten och intressanta samtal kring de alster som visades. Det var återbruk av textilier som blivit något nytt och användbart. Besökarna hade också möjlighet att prova på potatistryck. Många passade på att ta en ”gofika” som avslutning på dagen.

Clarie Sundin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel